Yllättävästä ruoasta tullut hitti laivojen joulubuffetissa – moni syö tietämättään
Kalapöytä on laivojen joulubuffetien ehdoton suosikki.
Laivayhtiöt panostavat yhä enemmän joulunajan ruokakattauksiinsa. Erilaisia joulubuffeteja löytyy ainakin Tallinnaan ja Ruotsiin risteileviltä laivoilta. Pääsimme muutama vuosi sitten testaamaan sekä Viking Linen, Tallink Siljan että Eckerö Linen joulubuffetien antimet.
Nyt Viking Linelta kerrotaan joulubuffetvalikoiman laajentuneen entisestään. Yhtiön laivoilla buffet sisältää yli sata ruokalajia eli neljänneksen viime vuotta enemmän. Erityisesti klassikkoruokalajeja on lisätty entisestään.
Loppuvuonna jopa 70 prosenttia laivalla ruokailevista valitsee Viking Linen mukaan buffetin, kun muina aikoina vähintään puolet matkustajista suuntaa à la carteen tai laivojen muihin ravintoloihin.
Kodeista jo lähes kadonneet jouluruokalajit keräävät buffetissa yllättäen uutta suosiota.
Lipeäkalasta tullut yllätyssuosikki – moni ei tajua syövänsä sitä
Viking Linen mukaan esimerkiksi silakan suosio on selvästi kasvanut viime vuosina. Silakkaa onkin tarjolla kalapöydässä erilaisissa mausteliemissä.
Yllättäen myös lipeäkalasta on tullut uusi hitti.
Viking Linen joulubuffetissa on lastenpöydän ruoat mukaan lukien 117 ruokalajia. Tallink Siljalla ruokia on puolestaan 124.
– Yksi joulun suosituimmista kalaruoista on yllättäen lipeäkala. Kotien joulupöydissä sitä ei juuri enää ole – ehkä ihmiset eivät osaa tai halua laittaa sitä kotona, kertoo Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm tiedotteessa.
Lue myös: Vähärasvaista, maukasta ja proteiinipitoista – miksi tätä sesonkikalaa väheksytään Suomessa?
Lipeäkala on onnistuttu laivojen joulubuffetissa naamioimaan nerokkaalla tavalla: se tarjoillaan kastikkeen ja lisukkeiden kanssa pienistä annoskulhoista. On siis mahdollista, että moni syö lipeäkalaa tietämättään.
– Voi olla, että nuorempi sukupolvi syö perinneruokalajia ensimmäistä kertaa laivalla – tunnistamatta sitä lipeäkalaksi, Lindholm arvelee tiedotteessa.
Viking Linen joulubuffetissa lipeäkalaa menee sesongin aikana yhteensä noin 2000 kiloa.
Katso videolta joulubuffetvertailumme vuodelta 2022:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti