Hellapoliisi Kati Jaakonen vinkkaa tuoreessa kirjassaan Leipäherkut valmistamaan kuitupitoista ja gluteenitonta leipää – joka sopii hyvin esimerkiksi aamiaiseksi.
Ruokabloggaaja Kati Jaakosen kuituleipä sisältää nimensä mukaisesti runsaasti ravintokuitua. Leivässä on myös paljon hyviä rasvoja, sillä siihen lisätään terveysvaikutuksistaan tunnettuja siemeniä.
– Kuituleipä on gluteenitonta ja nimensä mukaisesti hyvin kuitupitoista leipää sporttiseen ja terveelliseen elämänmenoon, Jaakonen kirjoittaa.
Kuituleipä
noin 12 annospalaa
125 g voita
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1,5 dl auringonkukansiemeniä
100 g mantelilastuja tai mantelirouhetta
1 rkl vettä
5 munaa
1 rkl kuminansiemeniä
1 tl merisuolaa
Sulata voi ja kylmäpuristettu kookosöljy. Sekoita joukkoon pellavansiemenrouhe, auringonkukansiemenet, mantelilastut tai mantelirouhe, vesi, munat, kuminansiemenet ja merisuola.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Anna leivän kovettua uunipellillä. Nauti!
Lähde: Kati Jaakonen: Leipäherkut, Readme.fi 2015