Kokkolassa asuva Ulla, 56, jakaa helpon, maukkaan ja kauniin juhlakakun reseptin.
Ulla Rintala kertoo MTV Uutisille testanneensa jo vuosi sitten, millaisia kakkuja syntyisi piparitaikinasta. Ulla keksikin, miten piparitaikinasta voi taikoa juhlavan kakun itsenäisyyspäivälle.
Kakku on helppo valmistaa, ja se sopii täydellisesti nautittavaksi samalla, kun seuraa Linnan juhlien pukuloistoa!
Yksinkertainen toimii
Ulla on itse leiponut piparitaikinan kakkua varten.
– Itsenäisyyspäivän piparkakkutaikinaan lisäsin punssia noin 3-4 ruokalusikallista, koska se antaa taikinaan juhlavan säväyksen, Ulla kertoo.
Taikinasta tehdään kaksi suurta suorakulmiota, ja ne saavat jäädä hieman pehmeiksi. Ulla pursotti kerrosten väliin sekä päälle kermasta ja piparirahkasta tehtyä sekoitusta. Pursotus kannattaa tehdä sievästi, niin kakku näyttää tyylikkäältä.
Päälle Ulla laittoi tuoreita mustikoita.
– Suomenlippu on niin kaunis ja juhlava, ettei kakkuun tarvitse lisäksi kuin mustikat. Tässä kakussa yksinkertainen on mielestäni kauneinta.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan kakku on upea ja todella herkullinen.