Jos haaveilet lämmöstä ja auringosta, tämä lempeän tulinen keitto vie ajatuksesi askeleen lähemmäksi Etelä-Amerikkaa.
Yllä olevalla videolla vinkit siihen, kuinka saat ruoan säilymään kauemmin.
Kaipaatko hieman vaihtelua tavalliseen jauhelihakeittoon? Chilillä ja tabascolla maustettu texmex-keitto lämmittää sisältä päin, eikä varmasti jätä syöjäänsä nälkäiseksi. Etelä-Amerikasta inspiroitunut keitto valmistuu puolessa tunnissa ja reseptistä riittää neljälle hengelle.
Kokeile myös: Kiinalainen klassikko on helppo ja supermaukas – "kantsii kokeilla!"
Texmex-keitto (4 annosta)
400 g perunaa
1 keltainen sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 vihreä paprika
½ punainen chili
300 g jauhelihaa
1 rkl voita
1 litra vettä
2 lihaliemikuutio
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
1 purkki kidneypapuja (400 g)
loraus tabascoa
Päälle:
1 avokado
tortillalastuja
korianteria
Kuori ja pilko perunat ja sipuli pieniksi paloiksi. Pilko valkosipulinkynsi pieneksi. Poista paprikasta ja chilistä siemenet ja pilko pieneksi.
Paista jauhelihaa ja sipuleita paistinpannussa voin kera noin 3–4 minuuttia. Siirrä kattilan pohjalle. Lisää vesi, liemikuutiot, peruna, paprika, chili, tomaattipyre ja suola. Anna poreilla kannen alla 10 minuuttia.
Huuhtele papuja kylmän veden alla. Lisää pavut keittoon, jotta ne lämpiävät ja mausta tabascolla.
Kuori avokado ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Tarjoile valmis keitto avokadon, tortillasipsien ja korianterin kanssa.
Lähde: Allt om mat