Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ravintola paljasti suosikkireseptinsä: Klassinen kasvisruoka valmistuu jopa vartissa – myös kotikeittiössä

palak paneer
Intialaisen ruokasuosikin, palak paneerin, voi valmistaa hyvin myös halloum-juustosta. Shutterstock
Julkaistu 19.02.2019 17:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Intialaisten ravintoloiden suosikki, palak paneer, valmistuu kotikeittiössä alta aikayksikön. 

Palak paneer on intialaisista ravintoloista tuttu pinaattia ja juustoa sisältävä kasvisruoka, joka on helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Ruoka valmistetaan perinteisesti paneer-juustosta, mutta myös halloumi tai leipäjuusto sopivat tähän ruokaan mainiosti.

Palak Paneerin ehdottomasti parhaita puolia on, ettei se vaadi pitkiä kypsennysaikoja – parhaimmillaan ruoka on edessäsi jopa 15 minuutissa. Tässä ruotsalaisen Indian Garden -ravintolan reseptissä ruokaan lisätään reilusti intialaisia mausteita, jotka antavat ruokaan paitsi makua, myös väriä.

Tomaattinen palak paneer

200–300 g juustoa 
750 g tuoretta pinaattia
1,5 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g inkivääriä raastettuna
1 tl kuminaa
0,5 tl sinapinsiemeniä
0,5 rkl jauhettua korianteria
1 tl kuminajauhetta
0,5 tl kurkumaa
1,5 tl punaista chilijauhetta
0,5 tl suolaa
300 g tomaattimurskaa
1 sipuli hienonnettuna
0,5 dl ruokakermaa
1 dl vettä 

Kuumenna öljy laakeassa pannussa. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli, hienonnettu sipuli, inkivääriraaste, kumina ja sinapinsiemenet. Anna kuullottua muutaman minuutin ajan.

Lisää joukkoon hienonnetut pinaatinlehdet, tomaattimurska, 1 dl vettä ja loput mausteet ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon paloiteltu juusto ja kerma. (Jos käytät halloumia tai paneer-juustoa, paista juustokuutiot pannulla kauniin ruskeiksi ennen kastikkeeseen lisäämistä.)

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan. Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoile riisin ja naan-leivän kanssa.

Resepti: Aftonbladet

***

1:29img

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto