Kiinalaisen ravintolan suosituin annos valmistuu helposti myös kotikeittiössä – "Kantsii kokeilla!"
Kiinan setsuanilaisen keittiön klassikko, Kung Pao, on hitusen tulinen, paistettu kanaruoka maapähkinöiden ja chilin kera. Helppo, nopeahko ja supermaukas, Sivumaku-blogissa kerrotaan.
Kung Pao on monelle suomalaiselle tuttu ruokalaji kiinalaisista ravintoloista. Tämä suosittu ruokalaji syntyy helposti myös kotikeittiössä tällä Sivumaku-blogista löytyvällä reseptillä.
Alun perin resepti on peräisin Mikko Takalan, Sami Rekolan ja Mika Remeksen kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
Itse tehdessä huomaa selkeän eron
– Tämä on loistava ruoka arkeen ja vähän juhlavampaankin kiinalaiseen iltaan. Kantsii kokeilla, Sivumaku-blogissa kerrotaan.
Kinnusen mukaan itse tehty Kung Pao eroaa ravintoloiden versioista merkittävästi – vain ja ainoastaan positiivisessa mielessä.
– Kun kokkasi itse, huomasi selkeän eron ja tietenkin parempaan. Mausta puuttuu tunkkaisuus, käryisyys ja aromivahventeiden taustalle lyömä epämääräisyys. Ei tarvittaisi paljoa, että maut pysyisivät puhtaina, Kinnunen kertoo.
Katso herkullisen Kung Paon -resepti Sivumaku-blogista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku