Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tärkeä työvaihe estää epäonnistumisen – valmista majoneesi minuutissa

majoneesi
Tuoreista raaka-aineista valmistettu majoneesi maistuu herkulliselta!Shutterstock
Julkaistu 08.07.2015 14:36
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Itsetehty majoneesi valmistuu helposti keittiön perusraaka-aineista. Rakenteeltaan täydellisen majoneesin salaisuus löytyy kylmästä öljystä.

Vaikka majoneesi ei kuuluisikaan lempituotteisiisi, tämä resepti saa sinut varmasti muuttamaan mieltäsi.

Kotitekoinen majoneesi on koostumukseltaan kermaista ja samettista. Kun majoneesi valmistetaan tuoreista raaka-aineista, maku on aivan omaa luokkaansa. Ja mikä parasta, majoneesi ei sisällä ylimääräisiä säilöntä- tai stabilointiaineita.

Valmistuu edullisista raaka-aineista

Valmistamiseen tarvitset vain viittä ainesosaa, joita todennäköisesti on jo kaapissasi.

Kotitekoisen majoneesin onnistumisen salaisuus on todella kylmässä öljyssä, joten siirrä öljy viilentymään jääkaappiin vähintään tuntia ennen valmistamista. Tämä kikka estää tehokkaasti majoneesia juoksettumasta.

Perusmajoneesi

2 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 tl dijon-sinappia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl kylmää vettä
½ tl suolaa
3,5 dl rypsiöljyä

Majoneesin valmistamisessa tärkeää on vatkaaminen, joten valmistukseen kannattaa käyttää joko yleiskonetta tai sähkövatkainta.

Yhdistä kaikki ainekset paitsi öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kylmä öljy joukkoon todella hitaasti ohuena nauhana. Sekoita voimakkaasti öljyn lisäämisen aikana.

Kun kaikki öljy on lisätty, lopputuloksena on käyttövalmis, herkullinen majoneesi. Voit halutessasi maustaa majoneesin esimerkiksi tuoreilla yrteillä tai vaikkapa chilillä.

Majoneesi säilyy jääkaapissa, ilmatiiviissä rasiassa noin kahden viikon ajan. 

Lähde: Buzzfeed.com

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna