Tässä on 50 maailman parasta ravintolaa 2019 – listauksella huikea vaikutus voittajaan: "Saimme 2 miljoonaa varauspyyntöä vuorokaudessa"
Arvostettu maailman 50 parhaan ravintolan listaus on jälleen julkistettu. Maailman parhaaksi ravintolaksi kruunattiin Ranskan Mentonissa sijaitseva Mirazur.
Maailman parhaiden ravintoloiden listaus julkistettiin tiistaina Singaporessa. Arvostettuun 50 parhaan ravintolan listaukseen ei tänäkään vuonna noussut yhtään suomalaisravintolaa. Hans Välimäen sittemmin ovensa sulkenut Michelin-ravintola Chez Dominique ylsi aikoinaan parhaimmillaan sijoille 21, 23 ja 35.
Ruotsista listan sijalle 21 ylsi tänä vuonna Tukholmassa sijaitseva Frantzén. Kärkiviisikossa oli peräti kaksi ravintolaa Tanskasta: Näyttävän paluun tehnyt Kööpenhaminan Noma sekä samassa kaupungissa sijaitseva Geranium.
Maailman parhaaksi ravintolaksi valittiin Ranskan Mentonissa sijaitseva Mirazur. Viime vuonna ranskalaisravintola oli sijalla kolme. Illallinen maailman parhaassa ravintolassa maksaa 260 euroa, ilman juomia.
Tänä vuonna listauksessa oli ensimmäistä kertaa sääntömuutos, jonka johdosta aiemmat maailman parhaaksi ravintolaksi kruunatut eivät enää voineet nousta listalle. Näin ollen esimerkiksi viime vuoden ykkönen, Italiassa sijaitseva Osteria Francescana sekä vuosien 2013 ja 2015 ykkönen El Celler de Can Roca Espanjasta puuttuivat listalta kokonaan. Nämä ravintolat muiden aiempien ykkösten ohella ylennettiin Best Of The Best -luokkaan.
Maailman parhaiden ravintoloiden listalla on huikea vaikutus ravintoloiden suosioon.
– Saimme 2 miljoonaa varauspyyntöä vuorokaudessa. Tunnemme edelleen vaikutukset, aiemmin ykköspaikan napanneen El Celler de Can Rocan Joan Roca kommentoi viime viikolla Time-lehdelle.
50 maailman parasta ravintolaa 2019
1. Mirazur, Menton, Ranska
2. Noma, Kööpenhamina, Tanska
3. Asador Etxebarri, Atxondo, Espanja
4. Gaggan, Bangkok, Thaimaa
5. Geranium Kööpenhamina, Tanska
6. Central, Lima, Peru
7. Mugaritz, San Sebastian, Espanja
8. Arpège, Pariisi, Ranska
9. Disfrutar, Barcelona, Espanja
10. Maido, Lima, Peru
11. Den in Tokyo, Tokio, Japani
12. Pujol, Mexico City, Meksiko
13. White Rabbit, Moskova, Venäjä
14. Azurmendi, Larrabetzu, Espanja
15. Septime, Pariisi, Ranska
16. Alain Ducasse au Plaza Athénée, Pariisi, Ranska
17. Steirereck, Wien, Itävalta
18. Odette, Singapore
19. Twins Garden, Moskova, Venäjä
20. Tickets, Barcelona, Espanja
21. Frantzén, Tukholma, Ruotsi
22. Narisawa, Tokio, Japani
23. Cosme, New York, Yhdysvallat
24. Quintonil, Mexico, Meksiko
25. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen, Pariisi, Ranska
26. Boragó, Santiago, Chile
27. The Clove Club, Lontoo, Iso-Britannia
28. Blue Hill at Stone Barns, Pocantico Hills, Yhdysvallat
29. Piazza Duomo, Alba, Italia
30. Elkano, Getaria, Espanja
31. Le Calandre, Rubano, Italia
32. Nerua, Bilbao, Espanja
33. Lyle’s, Lontoo, Iso-Britannia
34. Don Julio Buenos Aires, Argentiina
35. Atelier Crenn, San Francisco, Yhdysvallat
36. Le Bernardin, New York, Yhdysvallat
37. Alinea, Chicago, Yhdysvallat
38. Hiša Franko, Kobarid, Slovenia
39. A Casa do Porco, São Paulo, Brasilia
40. Restaurant Tim Raue, Berliini, Saksa
41. The Chairman, Hongkong, Kiina
42. Belcanto, Lissabon, Portugali
43. Hof Van Cleve, Kruishoutem, Belgia
44. The Test Kitchen, Kapkaupunki, Etelä-Afrikka
45. Sühring, Bangkok, Thaimaa
46. De Librije, Zwolle, Alankomaat
47. Benu, San Francisco, Yhdysvallat
48. Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, Kiina
49. Leo, Bogotá, Kolumbia
50. Schloss Schauenstein, Fürstenau, Sveitsi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa