Yksi yllättävä ainesosa tekee lihasta huomattavasti parempaa – kokki ei ollut uskoa, kunnes testasi itse: "Se on totta"
Tiesitkö, että lihan voi paistaa myös majoneesissa voin sijaan? Testaa amerikkalaiskokin vinkki!
Videolla kokki Kari Aihinen opastaa pihvinpaiston saloihin. Miten Kape paistaa naudan sisäfileepihvit?
James Kenji López-Alt on amerikkalainen kokki ja ruokakirjoittaja, joka tunnetaan Yhdysvalloissa omaan alaansa tarkoin perehtyneenä ruokanörttinä. López-Alt jakoi jo viime syksynä New York Timesin artikkelissaan yllättävän vinkin lihan maun parantamiseen.
Unohda voi ja käytä majoneesia
Kenji-lempinimellä yleisesti tunnettu kokki kertoo New York Timesissa havainneensa viime vuosien aikana trendin, jossa sous vide -lihaa valmistavat kotikokit hierovat pihvinsä pintaan majoneesia ennen sen paistamista. Majoneesin sanotaan ruskistuvan voita paremmin ja antavan lihaan entistäkin täyteläisemmän maun.
– Epäilen, että puolet teistä kuolaavat nyt ajatuksesta ja puolet kakovat ällötyksestä. Jopa minulle majoneesin rakastajana ajatus majoneesin sivelemisestä puoliraa'an lihan päälle on vaikea niellä, Kenji kirjoittaa.
Kokki kertoo testanneensa menetelmää itse ensimmäistä kertaa jo muutama vuosi sitten ja todenneensa sen erinomaiseksi.
– Sinunkin kannattaa kokeilla sitä! Pihvit ruskistuivat täydellisesti. Se on siis totta: majoneesi ruskistuu todella voita paremmin – vaikka käytän kyllä paistamisessa nykyään molempia, Kenji toteaa.
Lähde: New York Times
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"