Flatbread eli pannuleipä on herkullinen ja rapeaa leipä, joka valmistuu nopeasti pannulla paahtamalla.
Oletko koskaan testannut pannuleivän eli flatbreadin valmistamista? Pannuleivät paistuvat viidessä minuutissa pannulla ja ne voi täyttää juuri haluamallaan tavalla.
Käännä pannuleipä kaksinkerron, niin voit täyttää sen tortillan tapaan. Voit myös kuorruttaa leivän esimerkiksi tomaattikastikkeella ja juustolla, jolloin maku muistuttaa enemmän pizzaa.
Nopea välipala syntyy, kun pannuleivän pintaan sipaisee maustettua tuorejuustoa.
Flatbread eli pannuleipä (8 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
2,5–3 dl durumvehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl oliiviöljyä
2,5 dl maitoa (lämmintä)
Sekoita ainekset kulhossa keskenään ja vaivaa taikinaa hetken aikaa, kunnes se on kimmoisaa. Jaa taikina kahdeksaan osaa ja kauli taikinoista yksi kerrallaan tortillaletun kokoisia leipäsiä. Kauli taikinalevyistä mahdollisimman ohuita.
Paista taikinalevyt öljy-voisekoituksessa noin 2,5 minuuttia per puoli. Pannuleipä on valmis, kun sen pintaan ilmestyy ruskeita pilkkuja.
Täytä esimerkiksi meksikolaistyyliin tortillatäytteillä tai sipaise pintaan tuorejuustoa. Nauti!
Katso videolta, miten valmistuu suomalaisten suosikkileipä Vaasan Ruispalat.
1:05