Ravitsemusasiantuntija Mikael Fogelholm on sitä mieltä, että sokeri ei kuulu kahviin missään muodossa.
Huomenta Suomessa keskusteltiin tiistaina kahvin terveellisyydestä ja suomalaisten suosikkikahveista.
Juoman terveellisyyteen otti kantaa ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm. Kahvitrendeistä oli puhumassa sen sijaan Meiran markkinointipäällikkö Sanna Kylmänen.
Meiran Sanna Kylmänen kertoi suomalaisten innostuneen viime vuosien aikana muun muassa kofeiinittomista kahveista. Kylmänen uskoo, että erilaiset kylmät kahvijuomat tulevat kasvattamaan suosiotaan entisestään.
Lue myös: Yhä useampi suomalainen himoitsee nyt tätä poikkeuksellista kahvia – oletko maistanut?
"Kahvia vai limua?"
Ravitsemustieteilijä Fogelhom ei sen sijaan olisi halunnut lähetyksessä edes maistaa kylmää ja makeaa kahvijuomaa.
– Mieluummin ei. Näistä en ole koskaan ollut ihan vakuuttunut, että ovatko ne kahvia vai limua, Fogelholm totesi.
Fogelholm suostui kuitenkin maistamaan hieman toista kahvijuomaa, johon ei ollut lisätty karamellin makua.
– Sanon heti, mitä ajattelen tästä. Se on se, että minusta kahvissa ei pidä olla sokeria.
– Vaikka tässä kehutaan, että 30 prosenttia vähemmän sokeria, niin minusta tässä pitäisi olla 100 prosenttia vähemmän sokeria.
Ylimääräistä sokeria on Fogelholmin mielestä turha lisätä yhtään mihinkään.
– Kahvi on sellainen, jonka olemme hyvin tottuneet juomaan ilman sokeria.
Lue myös: Kohuttu ED-energiajuoma katoaa suomalaiskaupoista – juomiseen olisi tarvinnut käyttöohjeet
Tapa totutella kahvin makuun
Juomien nauttimisesta satunnaisesti ei hänen mukaansa ole haittaa, mutta päivittäinen sokerilla höystetyn kahvin kittaaminen ei välttämättä ole terveellinen tapa.
Meiran Sanna Kylmänen kuitenkin muistutti, että sokeria sisältävät kahvijuomat ovat monelle hyvä tapa totutella kahvin makuun.
– Itsekin olen aikoinaan oppinut juomaan kahvia, jossa oli suklaakastiketta ja kermavaahtoa. Nykyään täysin mustana menee pääsääntöisesti.