Pekoni ei ole sydänterveellisin herkku, mutta nyt sille on löytynyt terveellinen korvike.
Tutkijat ovat nimittäin löytäneet merilevän, joka maistuu kypsennettynä aivan pekonille.
Kyseinen merilevälajike, dulse, näyttää läpikuultavalta lehtisalaatilta, mutta sisältää huikean määrän ravintoaineita. Esimerkiksi kaaliin verraten siinä on kaksinkertainen määrä ravintoaineita. Lisäksi kyseinen lajike kasvaa nopeasti.
Lajikkeen löysivät vahingossa toista tutkimusta suorittaessaan Oregonin osavaltionyliopiston tutkijat.
Dulse-levä kasvaa tavallisesti Tyynenmeren ja Atlantin valtameren rannikoilla.
Löydöksen jälkeen tutkijat alkoivat kehittää lajikkeen pohjalta erilaisia reseptejä. Samassa selvisi, että paistettuna merilevä maistui lähes samalta kuin pannulla kypsennetty pekoni.
Pekonin makuisen merilevän kaupallistaminen ei ole vielä lähtenyt liikkeelle, mutta tutkijat ennustavat siitä hittiä erityisesti kasvissyöjien ja vegaanien keskuudessa.
Lähde: The Independent
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.