Vietnamilainen pizza on superhelppo valmistaa, ja maut vievät taatusti kielen mennessään!
Tässä pizzaohjeessa pohjana ei toimikaan se tavanomainen vehnätaikina. Aasialaisia vaikutteita saaneessa reseptissä hyödynnetään sen sijaan ohuita riisipaperiarkkeja, joita löytyy tätä nykyä lähes kaikista ruokakaupoista Suomestakin. Men’s Health kehuu pizzan olevan samaan aikaan rapea, mausteinen, lihainen ja niin helppo tehdä, että se saa sinut harkitsemaan uudestaan pizzan tilaamista.
Vietnamilainen pizza
1 suuri riisipaperiarkki
1 kevätsipuli silputtuna
1 viipale rapeaksi paistettua pekonia ja murustettuna
1 tl voita
1 kananmuna
1 tl chilihiutaleita
1 tl sriracha-kastiketta
Lämmitä uuni pariin sataan asteeseen. Aseta riisipaperi uuniritilälle ja lisää keskelle kevätsipuli, pekoni ja voi. Riko kananmuna täytteiden päälle ja sekoittele sen rakenne rikki muiden ainesten kanssa. Levitä samalla täytteet läpi pizzapohjan. Paista noin minuutin ajan, kunnes kananmuna alkaa hyytyä. Lisää chili ja paista vielä hetki niin kauan, että riisipaperi on täysin rapeaa. Koristele kastikkeella ja tarjoile lämpimänä!
Lähde: Men's Health