The Kitchn -ruokasivusto esittelee jälleen helpon ja nopean uunilohireseptin, joka takaa mehevän lopputuloksen.
Monista hyvistä ja helpoista uunilohiresepteistään tunnettu ruokasivusto The Kitchn vinkkaa jälleen mainion metodin uunilohen valmistamiseen. Ruokatoimittaja Naomi Tomky suosittelee testaamaan lohen valmistamista argentiinalaisen chimichurrikastikkeen kanssa.
– Tämä takuuvarma metodi jättää lohen kauniiksi ja koskemattomaksi, eikä kalasta tule takuulla kuivaa, Tomky lupaa.
Lohen mehevyyden takaa sen päällä tarjoiltava chimichurrikastike. Chimichurri on tuttu liharuokien lisuke, mutta yrttinen ja etikkainen kastike sopii mainiosti yhteen myös kalan kanssa. Kastikkeen voi tehdä jo hyvissä ajoin ennakkoon, jolloin jäljelle jää vain lohen paistaminen. Jos chimichurria jää yli, säilytä sitä jääkaapissa ja testaa esimerkiksi pastakastikkeena peston tapaan.
Uunilohta ja chimichurria
Valmistusaika: 15 min + 20 min paistaminen
1 (n. 600 g) ruodoton ja nahallinen lohifilee
1 rkl oliiviöljyä
1/4 suolaa
1 rkl sitruunamehua
Chimichurri:
3 valkosipulinkynttä
2 rkl puna- tai valkoviinietikkaa
1,2 dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl chilihiutaleita
1,2 dl lehtipersiljaa
1 rkl tuoretta oreganoa
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Hiero fileen pintaan oliiviöljyä ja mausta suolalla.
2. Paista lohta uunissa noin 20 minuuttia ja tee sillä välin chimichurrikastike.
3. Hienonna valkosipulinkynnet ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon valkoviinietikka, oliiviöljy, suola ja chilihiutaleet. Hienonna yrtit ja sekoita kastikkeeseen. Halutessasi voit tehdä chimichurrin tehosekoittimessa.
4. Kun lohi on paistunut, purista sen päälle sitruunan mehua. Tarjoile uunilohi chimichurrin kanssa.