Porsaan sisäfileestä tai kyljestä helposti valmistuva ruoka on Food52-ruokasivuston kaikkien aikojen suosituin resepti.
Amerikkalaiselle, ruokaan keskittyvälle Food52-sivustolle on vuosien saatossa kerääntynyt yli 50 000 reseptiä. Yksi resepteistä on kuitenkin noussut ylitse muiden. Sivuston mukaan vuonna 2013 julkaistu possuresepti vetää pisimmän korren, jos katsoo tilastoista suosiota ja kävijämääriä.
Kyseessä on haudutuspadassa valmistuva possun sisäfilee, joka glaseerataan makeansuolaisella fariinisokeria ja balsamicoa sisältävällä kastikkeella. Resepti on päätynyt Food52-sivustolle monen mutkan kautta ja alun perin reseptissä on käytetty porsaan kylkeä. Food52:n versiossa possu valmistetaan pitkään hauduttamalla, jolloin porsaan sisäfilee on oiva raaka-aine käytettäväksi.
Reseptin suosio perustuu sivuston mukaan ainakin koukuttavaan glaseerauskastikkeeseen, jota voisi lähestulkoon nuolla lautaselta. Lisäksi haudutuspata tekee vähärasvaisestakin porsaanlihasta erityisen mehevää. Suosittua possuruokaa ylistetään vuolaasti reseptin kommenttikentässä:
– Aivan täydellistä. Jopa nirsot ruokailijat rakastivat tätä!
– Niin mehevää!
– Parasta, mitä haudutuspadastani on koskaan tullut ulos!
Haudutettu porsaan sisäfilee & fariinisokeri-balsamicokastike
Jos kotoasi puuttuu haudutuspata, kypsennä sisäfilee hitaasti hauduttaen uunissa tai testaa ruokaa ylikypsästä possunkyljestä.
1 tl jauhettua salviaa
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
1,2 dl vettä
1 kg porsaan sisäfilettä
1,2 dl fariinisokeria
1 rkl maissitärkkelystä
0,6 dl balsamicoa
0,6 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1. Yhdistä mausteet: salvia, suola, pippuri ja valkosipuli. Hiero mausteet lihan pintaan.
2. Laita haudutuspataan 1,2 dl vettä ja possun sisäfilee. Hauduta matalassa lämmössä 6-8 tuntia.
3. Tunti ennen lihan valmistumista, sekoita glaseerauskastikkeen ainekset pannulla: fariinisokeri, maissitärkkelys, balsamico, vesi ja soijakastike.
4. Keitä kastiketta kokoon keskilämmöllä noin neljä minuuttia, kunnes kastikkeesta tulee paksumpaa.
5. Sivele glaseerauskastiketta lihan pintaan 2-3 kertaa viimeisen kypsennystunnin aikana.
6.Tarjoile liha jäljelle jääneen kastikkeen kanssa.
Lähde: Food52
Lue myös: Tässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöä
Kesäuusinta. Juttu on julkaistu alun perin toukokuussa 2019.
Katso videolta, miten porsaanliha pilkotaan oikeaoppisesti:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.