Keittiössä asiat tehdään usein "omalla" tavalla. Vuosia vanhat tavat eivät aina välttämättä ole parhaita tai oikeita. Lue tästä parhaat vinkit keittiöpuuhiin ja säästät ajan lisäksi hermojasi monessa arkisessa tilanteessa.
Säilytä sitruunoita oikein
Kokeilemisen arvoinen vinkki on lisätä vettä kulhoon, jossa sitruunoita säilyttää jääkaapissa. Sitruunat säilyvät vedessä käyttökelpoisina jopa kolme kuukautta.
Tee täydellistä munakokkelia
Proteiinipitoiset ruoat eivät tykkää lämmöstä. Ei siis munakaan. Munakokkeliin saa täydellisen koostumuksen, kun käyttää kokkaamiseen vähän enemmän aikaa ja vähän vähemmän tehoja.
Pastan keitinvesi talteen
Pastan keitinvettä ei kannata kaataa pois viimeistä pisaraa myöten. Kun pasta on kiehunut al denteksi, voi keitinvettä kaataa sivuun desin verran.
VINKKI: Pastan keitinvesi saa muistuttaa merivettä. Älä siis turhaan säästele suolassa.
Veteen liuennut tärkkelys tekee mistä tahansa pastakastikkeesta kermaisen ilman, että kermaa tarvitsee erikseen lisätä. Ja antaa samalla sopivasti makua annokseen, onhan se valmiiksi suolattu.
Muusin salaisuus ei olekaan mummo
Maailmankuulut kokit nimittäin suosittelevat keittämään muusattavat perunat kermassa.
Syy tähän löytyy perunan mausta, joka imeytyy keittämisen aikana keitinnesteeseen. Sen sijaan, että perunat keittäisi vedessä, jonka heittää lopuksi pois, voi perunat keittää kermassa. Näin kaikki maut pysyvät tallella.
Säilytä munat pidempään
Jääkaapissa kananmunat säilyvät noin viisi viikkoa, mutta kananmunat voi myös pakastaa. Kätevintä on rikkoa kananmunat muffinivuokaan. Kun munat ovat hyytyneet, ne voi siirtää pakastepussiin ja käyttää yhden kerrallaan. Pakastimessa munat säilyvät jopa puoli vuotta.
Osittaiset lähteet: Popsugar, Food.com
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.