Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Iso anjovispizza

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Syö pizza suurina paloina salaatin kera, tai paloittele se pienempiin suupaloihin drinkin kanssa tarjoiltavaksi. Tomaattikastikkeen voit ostaa valmiina jos haluat, kaupasta löytyy monia maustevaihtoehtoja. Ja ellet halua simpukoita, jätä ne väliin ja käytä hieman enemmän anjovista.

Neljälle-kuudelle

  • 1 pkt pizzapohja-aineksia isoon pizzaan

Tomaattikastike

  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa

Täytteet

  • 1 rasia anjovisfileitä, 125 g
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä
  • 3-4 tomaattia, viipaleina
  • mustia oliiveja, viipaleina
  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Paista sipulia kastikkeeseen oliiviöljyssä hetki. Lisää kaikki kastikkeen ainekset ja keitä hiljalleen ilman kantta kunnes kastike sakenee.

3. Valmista taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kohota.

4. Kaulitse taikina tarpeeksi isoksi, jotta se peittää pellin.

5. Levitä päälle kastike, lisää valutetut täytteet ja ripottele päälle juustoa. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Pizza