Iso anjovispizza
Syö pizza suurina paloina salaatin kera, tai paloittele se pienempiin suupaloihin drinkin kanssa tarjoiltavaksi. Tomaattikastikkeen voit ostaa valmiina jos haluat, kaupasta löytyy monia maustevaihtoehtoja. Ja ellet halua simpukoita, jätä ne väliin ja käytä hieman enemmän anjovista.
Neljälle-kuudelle
- 1 pkt pizzapohja-aineksia isoon pizzaan
Tomaattikastike
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
Täytteet
- 1 rasia anjovisfileitä, 125 g
- 1 pieni prk simpukoita vedessä
- 3-4 tomaattia, viipaleina
- mustia oliiveja, viipaleina
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Paista sipulia kastikkeeseen oliiviöljyssä hetki. Lisää kaikki kastikkeen ainekset ja keitä hiljalleen ilman kantta kunnes kastike sakenee.
3. Valmista taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kohota.
4. Kaulitse taikina tarpeeksi isoksi, jotta se peittää pellin.
5. Levitä päälle kastike, lisää valutetut täytteet ja ripottele päälle juustoa. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka