Teetkö tämän vaarallisen virheen lihalämpömittarisi kanssa? Voi sairastuttaa kaikki syöjät
Lihalämpömittarin käyttö auttaa kokkaajaa varmistamaan, että liha on kypsää. Readers Digest kuitenkin huomauttaa jopa vaarallisesta virheestä, johon moni sortuu. Lihalämpömittari tulisi nimittäin puhdistaa aina lämpötilan mittaamisen jälkeen.
Jos liha ei ole kypsää, lihalämpömittari saattaa saastua. Kaikki mahdolliset haitalliset bakteerit, kuten salmonella, siirtyvät seuraavalla mittaamiskerralla takaisin lihaan, jos lämpömittaria ei ole puhdistettu.
Joten vaikka liha olisi kypsää, se voi silti sairastuttaa.
Lihalämpömittarin voi pestä kuumalla vedellä ja saippualla tai desinfioida alkoholilla. Mittari tulee pestä lämpötilan mittausten välissä sekä kokkauksen päätteeksi.
Lähde: Reader's Digest
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"