Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Teetkö tämän vaarallisen virheen lihalämpömittarisi kanssa? Voi sairastuttaa kaikki syöjät

6:49img
Videolla kerrotaan, miten grillaat savulla.
Julkaistu 10.07.2019 17:01

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Lihalämpömittarin käyttö auttaa kokkaajaa varmistamaan, että liha on kypsää. Readers Digest kuitenkin huomauttaa jopa vaarallisesta virheestä, johon moni sortuu. Lihalämpömittari tulisi nimittäin puhdistaa aina lämpötilan mittaamisen jälkeen.

Jos liha ei ole kypsää, lihalämpömittari saattaa saastua. Kaikki mahdolliset haitalliset bakteerit, kuten salmonella, siirtyvät seuraavalla mittaamiskerralla takaisin lihaan, jos lämpömittaria ei ole puhdistettu.

Joten vaikka liha olisi kypsää, se voi silti sairastuttaa.

Lihalämpömittarin voi pestä kuumalla vedellä ja saippualla tai desinfioida alkoholilla. Mittari tulee pestä lämpötilan mittausten välissä sekä kokkauksen päätteeksi.

LUE MYÖS: Liha-alan ammattilainen listasi viisi takuuvarmaa vinkkiä: Näillä neuvoilla onnistut lihan grillaamisessa – aina

Lähde: Reader's Digest

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus