Luumut ovat nyt elokuussa parhaimmillaan. Terveellinen hedelmä sopii loistavasti myös aamupalaksi.
Katso yllä olevalta videolta, miten kaura muuttuu hiutaleeksi.
Luumut ovat todellisia terveysherkkuja. Niitä syömällä voi muun muassa tehostaa ruoansulatusta, aivotoimintaa ja ehkäistä diabetesta. Yhdistettynä kauraan ja ohraan tästä tutusta hedelmästä saa ihanan aamupalan, joka taatusti antaa puhtia päivään.
Herkullisen pinkin puuron valmistus tulee aloittaa jo edellisenä iltana, jotta aamulla pöydässä on ihanan herkullinen ja ravitseva ateria.
LUE MYÖS: Huikeat terveysvaikutukset: Viisi syytä syödä luumuja päivittäin
Pinkki ohrapuuro vaniljajogurtilla, neljälle
100 grammaa ohraryynejä
75 grammaa kaurahiutaleita
4 isoa tai 8 pientä kypsää punaista luumua
½ teelusikallista vaniljauutetta
6 desiä luonnonjogurttia
2 teelusikallista auringonkukansiemeniä
Valmistus
Laita ohrat ja kaurat kulhoon, ja kaada niiden päälle litra kiehuvaa vettä. Sekoita hyvin. Peitä astia ja anna niiden liota yön yli.
Seuraavana aamuna poista luumuista kivet ja pilko ne. Kaada ohrakauraseos kattilaan ja sekoita mukaan luumut. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia sekoittaen säännöllisesti. Lisää tarvittaessa hiukan vettä, jotta koostumus on makuusi sopiva.
Sekoita vaniljauute jogurttiin. Aseta puuro tarjoiluastioihin, ja laita päälle vaniljajogurttia sekä auringonkukansiemeniä. Nauti!
LUE MYÖS: Kuusi helppoa tapaa – näin muutat puuron proteiinipommiksi
Lähde: BBC