Uneksitko spagetti bolognesesta, mutta pitkä haudutusaika ei houkuta? Jos vastauksesi on kyllä, tämä pikabolognesen resepti on juuri sinua varten! Maukas, täyttävä ja ruokahimot tyydyttävä bolognesekastike syntyy todella nopeasti – jopa alle 20 minuutissa.
Spagetti bolognese on klassikkoruoka – ja hyvästä syystä! Se on ruokalaji, joka maistuu koko perheelle ikään katsomatta.
Tässä reseptissä bolognesekastike valmistetaan vähärasvaisesta broilerin jauhelihasta, ja mukaan lisätään aimo annos vähäkalorisia ja terveellisiä kasviksia. Hyvän ravintosisällön lisäksi nopeus on tämän reseptin ehdottomia valttikortteja. Maukas kastike valmistuu nimittäin pastan kiehuessa.
LUE MYÖS: Tiesitkö? Näin saat spagetit keitettyä jopa puolet nopeammin
20 minuutin broileribolognese
900 g säilyketomaatteja
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 iso punasipuli hienonnettuna
1 iso kesäkurpitsa kuutioituna
450 g broilerin jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kokonaisia fenkolin siemeniä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua basilikaa
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Koristeluun: tuoreita basilikan lehtiä ja parmesaaniraastetta
Lisäksi: 225 g spagettia
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä välin kun pasta kiehuu, kuullota hienonnettua valkosipulia oliiviöljyssä laakealla pannulla noin minuutin ajan.
Lisää pannulle hienonnettu punasipuli ja kuutioitu kesäkurpitsa. Kuullota kasviksia pannussa, kunnes sipuli on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää broilerin jauheliha pannuun ja riko liha lastalla mahdollisimman hienoksi. Paista, kunnes jauheliha on kypsynyt kauttaaltaan.
Lisää mausteet ja säilyketomaatti pannuun liemineen päivineen. Anna kastikkeen kiehahtaa ja anna hautua, kunnes pasta on kypsää. Kasaa lautaselle spagettia, kastiketta ja viimeistele annos suolalla, pippurilla, parmesaaniraasteella ja tuoreella basilikalla.
Resepti: TheDailymeal