Helppo lohiruoka yhdessä astiassa: "Valmistuu nopeasti arkena, mutta sopii myös viikonloppuherkuksi"

Lohen fileointi helposti – ruodot pois ja siistit fileet! 10:31 Lohen fileointi helposti – ruodot pois ja siistit fileet!
KATSO MYÖS: Näin fileoit lohen helposti!

Helppo kookoslohi on samaan aikaan arjen pelastaja ja viikonlopun herkkuruoka.

Toukokuussa vietetään jälleen Pro Kala -yhdistyksen lanseeraamaa kalakuuta. Toukokuu on erityisen hyvä kuukausi kokeilla erilaisia kalaruokia, sillä moni kala on nyt sesongissa. Luonnonkala komeilee kalatiskien ja ravintoloiden valikoimissa parhaimmillaan näin keväällä.

Kalaa tulisi nauttia suositusten mukaan vähintään kahdesti viikossa. Pro Kala -yhdistys muistuttaa kalan syömisen hyödyistä.

–  Kala on loistava proteiininlähde ja tarjoaa runsaasti terveyshyötyjä, kuten D-vitamiinia ja jodia. Kalan lisääminen ruokavalioon voi vaikuttaa myönteisesti terveyteen ja hyvinvointiin.

"Tämä ruoka valmistuu nopeasti arkenakin, mutta sopii myös viikonloppuherkuksi"

Kalayhdistys vinkkaa erilaisia reseptejä kalakuukauden aikana kokeiltavaksi. Kuukauden kalavalikoimaan kannattaa napata esimeriksi silakkaa, siikaa ja kuhaa. Silloin tällöin voi herkutella myös lohella. 

Testaa vaikka kalayhdistyksen vinkkaama kookoslohi.

– Kookoskerma, chili, minttu ja lime liittoutuvat kastikkeessa lohen parhaaksi kaveriksi. Tämä ruoka valmistuu nopeasti arkenakin, mutta se sopii myös viikonloppuherkuksi. Säädä mausteita mielesi mukaan, niin että ruoka on juuri sopivan tulista!

Helppo kookoslohi

1 dl kookoskermaa
1 keskivahva punainen chili
kourallinen tuoretta minttua (ja vähän koristeluun)
2 valkosipulinkynttä
1 limen mehu
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 punasipuli ohuina viipaleina
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
400–600 g lohifileetä (annospala à 100-150g)

Yhdistä kulhossa kookoskerma, chili, minttu, valkosipuli, limemehu, öljy ja suola. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Laita punasipuliviipaleet ja kirsikkatomaatin puoliskot paistoastiaan. Ripottele päälle 1 rkl öljyä. Laita annospaloiksi leikatut fileepalat nahkapuoli alaspäin vuokaan. Taputtele mausteseos päälle. Ripottele loput seoksesta tomaattien päälle.
Paista 180-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Koristele mintulla ja tarjoa riisin kanssa.
 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.