Ylijääneen pastan pakastaminen säästää sekä rahaa että luontoa. Seuraavien työvaiheiden avulla saat pakastimeen säilötyn pastan maistumaan aivan kuin vastakeitetyltä.
Sopivan pastamäärän keittäminen tuntuu usein mahdottomalta tehtävältä. Sen sijaan, että heittäisit hyvän raaka-aineen menemään, voit hyvin pakastaa sen myöhempää käyttöä varten.
Vaikka pastan pakastaminen saattaa kuulostaa oudolta ajatukselta, seuraavat vinkit takaavat, että pastasi maistuu herkulliselta pakastuksesta huolimatta.
Vaihe 1: Kypsennä al denteksi
Pakastettavan pastan keittoajan kanssa kannattaa olla tarkkana ja kypsentää pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Pastan kuuluisi olla pinnalta pehmeä, mutta sisältä vielä pureskeltavaa.
Sekoita huolellisesti valutetun, mutta vielä kuuman pastan joukkoon loraus oliiviöljyä. Näin estät pastaa takertumasta toisiinsa yhdeksi klöntiksi.
Vaihe 2: Anna jäähtyä kunnolla
Ennen kuin siirrät pastan pakasterasiaan tai pakastepussiin, anna sen jäähtyä kunnolla. Pakastimessa pasta säilyy hyvänä noin kolme kuukautta.
LUE MYÖS: Älä sittenkään keitä suolavedessä! Huikealla keittoniksillä teet arkisesta pastaruoastasi helposti entistäkin herkullisempaa
Vaihe 3: Lämmitä nopeasti
Anna pastan jäähtyä hyvin ennen pakastusta.Colourbox
Anna pakastetun pastan sulaa hitaasti jääkaapissa ennen syömistä. Kun pasta on sulanut, lämmitä pastat nostamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen, jolloin saat ruokaasi tuoreen pastan tuntua. Voit halutessasi lämmittää pastan myös mikroaaltouunissa.
Pastaa lämmittäessä kannattaa ottaa huomioon, että jo valmiiksi kypsää pastaa ei saa lämmittää liian kauan. Liian pitkä lämmitysaika muuttaa pastan vetiseksi ja tahmeaksi.
Vaihe 4: Nauti
Pakastettu ja sulatettu pasta sopii nautittavaksi joko sellaisenaan tai pastaruokien osana. Kokeile pakastettua pastaa esimerkiksi nopean voipastan tai kasvislasagnen valmistukseen.
Lähde: MittKök