Keititkö liikaa pastaa? Hyödynnä aterian rippeet herkullisessa kasvislasagnessa
Ylijääneen pastan voi hyödyntää seuraavana päivänä esimerkiksi salaatissa, italialaistyylisessä frittatassa tai vaikkapa kasvislasagnessa.
Tarvittavan pastan määrää on välillä hankala arvioida ja usein sitä jää ruokailun jälkeen reippaasti yli. Pastan ja spagetin määrää voi toki mitata erilaisilla välineillä, mutta syöjien ruokahalua ei aina pysty etukäteen ennakoimaan.
Onneksi ylijääneen pastaa pystyy hyödyntämään seuraavana päivänä monin eri tavoin. Heitä pastan rippeiden sekaan hieman oliiviöljyä ja laita kannelliseen rasiaan jääkaappiin. Pastan voi sitten uudelleen lämmittää kastikkeeseen, paistaa paistettujen nuudelien tapaan tai syödä kylmänä salaatissa.
Frittataa varten riko kaksi kananmunaa kylmän spagetin joukkoon ja kaada seos öljytylle paistinpannulle. Paista kunnes munat ovat hyytyneet pohjasta ja käännä frittata ympäri. Ruskista vielä toinenkin puoli ripottele päälle paprikaa.
Spagetin voi hyödyntää myös loihtimalla tähteistä arkiruokien klassikon: kasvislasagnen.
Kasvislasagne (2 annosta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g sieniä
200 g tomaattipyrettä
1 tl kuivattua oreganoa
200 g kypsennettyä spagettia
30 g voita
30 g vehnäjauhoja
200 ml maitoa
40 g juustoraastetta + 20 g kuorrutukseen
Lämmitä uuni 240 asteeseen. Pilko sipulit ja sienet pieneksi ja kuullota pannulla noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuivattu oregano ja anna lämmetä kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon pasta ja siirrä koko seos uunivuokaan.
Valmista valkokastike sulattamalla voi paistinpannussa matalalla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauho ja kuumenna minuutin ajan. Sekoita joukkoon maito ja annan seoksen poreilla samalla koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes kastike suurustuu. Lisää juustoraaste, sekoita ja mausta. Kaada seos vuokaan ja kuorruta lopulla juustoraasteella.
Kypsennä lasagnea uunissa 30 minuuttia tai kunnes se on kullanruskeaa.
Lähde: The Guardian
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"