Da Capo on Fazerin vanhin suklaapatukka, mutta tiesitkö, että se oli alkujaan uusiotuote?
Da Capo -suklaan tarina alkoi sata vuotta sitten, kun Fazerilla haluttiin hyödyntää rikki menneitä liköörikonvehteja.
– Sen takia tuotteen nimi on Da Capo, joka tarkoittaa musiikkitermiä alusta uudelleen, Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo.
Rikkinäisisiä konvehdeista valmistettiin täytemassa, ja suklaamassaan lisättiin hieman Rhum Martinique -rommia tasoittamaan liköörin makua.
Da Capo -suklaaseen hyödynnetään valueriä
Samaa rommia käytetään edelleen, mutta suurin osa alkoholista haihtuu, kun täytemassa lämmitetään 100-asteiseksi.
Da Capoa myytiin vuoteen 1939 asti paperipäällysteisenä konvehtikaramellina. Vuonna 1949 siitä tuli Fazerin ensimmäinen suklaapatukka.
Eerola kertoo, että kierrätysajatus on valmistusprosessissa edelleen mukana.
– Vaikka resepti on toki vakioitu, siinä hyödynnetään yhä edelleenkin sellaisia valueriä, jotka eivät päädy ulkonäkövirheiden takia myyntiin.