Kananmunien keittäminen onnistuu kömpelömmältäkin kotikokilta, mutta oikeanlaisella valmistusprosessilla voit kuitenkin tehdä munista astetta parempia – ja mikä parasta, myös helposti kuorittavia.
Täydellisiin keitettyihin kananmuniin tarvitset apuvälineeksi ainoastaan pienen puhtaan neulan. Kun neulalla painetaan varovasti pieni reikä kananmunan tylpempään päähän ennen keittämistä, irtoavat kuoret lopulta kuin itsestään.
Kananmunassa on pieni ilmatasku
Niksi perustuu siihen, että kananmunan niin sanotusti leveämmässä päässä, kuoren alla on pieni ilmatasku. Kun keität kananmunan normaalisti, taskussa oleva ilma kuumenee, laajenee ja pääsee pakenemaan ulos kuoren huokosten kautta vasta sitten, kun kananmunan valkuainen on jähmettynyt.
Jos taas pistät kuoreen ilmataskun kohdalle pienen reiän, ilma pääsee nopeammin ulos ja kananmuna kypsyy tasaisesti, helpottaen samalla myös kuorimisprosessia.
Lähde: Foodbeast, Lifehacker.com