Kuukauden tilipussin saa tyhjennettyä vaikka maailman kalleimpaan ravintolaan.
Maailman kalleimman illallisen voi syödä Espanjassa, mutta se maksaa enemmän kuin espanjalaisten mediaanipalkka on kuukaudessa. Katso alta, mitkä ovat maailman viisi kalleinta ravintolaa.
Sublimotion, Ibiza, Espanja
Ibiza on yksi maailman tunnetuimmista lomakohteista ja siellä viihtyvät myös he, joilla on millä mällätä. Hard Rock Hotellissa Ibizan Playa de Bossassa sijaitsevassa ravintolassa 20 ruokalajin illallinen maksaa noin 1650 euroa ja sitä kuvaillaan emotionaaliseksi kokemukseksi, jonka aikana voi kokea huumoria, mielihyvää, pelkoa ja nostalgiaa samaan aikaan.
Kitcho, Kioto, Japani
Kitcho on maailman kallein Michelin-tähden saanut ravintola. Ravintolasta vastaava palkittu keittiömestari Kunio Tokuoka on perinyt paikkansa isoisältään. Ruoka edustaa perinteistä japanilaista keittiötä. Lähes 500 euroa maksavalta menulta löytyy muun muassa kilpikonnakeittoa.
Masa, New York, Yhdysvallat
New Yorkilaisen Masan keittiömestari Masa Takayaman luotsaama ravintola lupaa asiakkailleen täydellisen japanilaisen kokemuksen. Illallinen kestää kolme tuntia ja se maksaa hieman alle 300 euroa. Illallisen kylkiäiseksi voi tilata 1250 euroa maksavan 1995 Château Margaux Bordeaux -pullon. Peruminenkaan ei tässä ravintolassa ole halpaa, sillä siitäkin joutuu pulittamaan yli 150 euroa henkilöä kohden. Ja tosiaan, näissä hinnoissa ei ole Yhdysvalloissa tyypillisesti listahinnan päälle tulevat verot ja tipit.
Le Meurice, Pariisi, Ranska
Michelin-palkitun keittiömestarin Alain Ducassen ravintolassa illallinen maksaa noin 450 euroa. Ravintola tarjoaa myös lounasta, illalliseen verrattuna halpaan 140 euron hintaan. Summat eivät kuitenkaan sisällä juomia, eikä veroja.
Maison Pic, Valence, Ranska
Maailmanlaajuisesti tunnetulla Maison Pic:llä on kolme Michelin-tähteä. Keittiömestarina ravintolassa toimii sen perustajan André Picin lapsenlapsi Anne-Sophie Pic. Anne-Sophie on ainoa ranskalainen nainen, joka urallaan saavuttanut kolme Michelin-tähteä. Anne-Sophien valmistamasta illallisesta joutuu kuitenkin maksamaan reilusti yli 400 euroa. Hän valmistaa ravintolan 1930-luvulta asti listoilla olleita klassikkoherkkuja omalla twistillään.
LUE MYÖS:
Helsinkiläinen Michelin-ravintola lopetti toimintansa – keittiömestari suuntaa Porvooseen
Syötkö tietämättäsi rasvaista ruokaa? Tunnista varoitusmerkit ravintolassa
Lähde: The Daily Mail
MTV LIFESTYLE