Nappaa personal trainerin vinkit leivänpäällisiin.
Kuten aiemmin kerroimme, marraskuun lopulla julkaistavat uudet ravitsemussuositukset ovat nousseet jo monilta osin puheenaiheeksi. Keskustelua ovat herättäneet muun muassa leikkeleiden syömisen suositeltu rajoittaminen sekä kasvisten päivittäisen määrän nostaminen 800 grammaan.
Huomenta Suomen viikonlopussa selvitettiinkin nyt, miten lihaleikkeleet voisi leivän päällä korvata mahdollisimma herkullisella ja terveellisellä tavalla. Omia ravitsemusvinkkejään jakoi personal trainer Jari Sorsa.
Hänen mukaansa monipuolisuus on kaikkein tärkeintä, eli lihaisia leikkeleitäkään ei tarvitse kokonaan hylätä.
– Kannattaa valita välillä muitakin proteiininlähteitä. Voi löytää uusia makuja ja juttua omaan ravitsemukseensa.
Lue myös: Ei leikkelekieltoa! Näin suomalaiset syövät kasviksia huomaamattaan
Proteiinipitoinen raejuustolevite
Sorsa toi studioon mukanaan erilaisia kotitekoisia leivänpäällisvaihtoehtoja moniviljaleivän kera. Yksi näistä oli personal trainerin suosittu raejuustolevite, jota hän valmisti Huomenta Suomen studiossa myös elokuisella vierailullaan.
Nappaa ohje: Helppo raejuustolevite
– Annan vinkkinä, että jos käyttää levitteitä ja juustoja, niin tässä tulee levite ja juusto samassa paketissa, Sorsa vinkkasi jo tuolloin.
Raejuustolevitteen idea on yksinkertainen: raejuuston joukkoon sekoitetaan kulhossa tuoretta basilikaa, mustapippuria sekä oliiviöljyä. Sitten vain ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
– Siinä on proteiinia, yrttejä ja öljyä.