Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tätä personal trainer Jari laittaisi leivän päälle

8:57img
Personal trainer suosittelee monipuolisuutta myös leivänpäällisiin.
Julkaistu 26.11.2024 07:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nappaa personal trainerin vinkit leivänpäällisiin.

Kuten aiemmin kerroimme, marraskuun lopulla julkaistavat uudet ravitsemussuositukset ovat nousseet jo monilta osin puheenaiheeksi. Keskustelua ovat herättäneet muun muassa leikkeleiden syömisen suositeltu rajoittaminen sekä kasvisten päivittäisen määrän nostaminen 800 grammaan

Huomenta Suomen viikonlopussa selvitettiinkin nyt, miten lihaleikkeleet voisi leivän päällä korvata mahdollisimma herkullisella ja terveellisellä tavalla. Omia ravitsemusvinkkejään jakoi personal trainer Jari Sorsa

Hänen mukaansa monipuolisuus on kaikkein tärkeintä, eli lihaisia leikkeleitäkään ei tarvitse kokonaan hylätä. 

– Kannattaa valita välillä muitakin proteiininlähteitä. Voi löytää uusia makuja ja juttua omaan ravitsemukseensa.

Lue myös: Ei leikkelekieltoa! Näin suomalaiset syövät kasviksia huomaamattaan

Proteiinipitoinen raejuustolevite

Sorsa toi studioon mukanaan erilaisia kotitekoisia leivänpäällisvaihtoehtoja moniviljaleivän kera. Yksi näistä oli personal trainerin suosittu raejuustolevite, jota hän valmisti Huomenta Suomen studiossa myös elokuisella vierailullaan. 

Nappaa ohje: Helppo raejuustolevite 

– Annan vinkkinä, että jos käyttää levitteitä ja juustoja, niin tässä tulee levite ja juusto samassa paketissa, Sorsa vinkkasi jo tuolloin.

Raejuustolevitteen idea on yksinkertainen: raejuuston joukkoon sekoitetaan kulhossa tuoretta basilikaa, mustapippuria sekä oliiviöljyä. Sitten vain ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

– Siinä on proteiinia, yrttejä ja öljyä.

Katso videolta personal trainer Jari Sorsan vinkit leivänpäällisiin ja välipaloihin.

Lue myös: Tiedätkö, mitä raejuusto on?

Lue myös: Ällistyttävä tortillaniksi sai ruokatoimittajankin innostumaan – testaa hittiohje!

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka