Tätä personal trainer Jari laittaisi leivän päälle
Nappaa personal trainerin vinkit leivänpäällisiin.
Kuten aiemmin kerroimme, marraskuun lopulla julkaistavat uudet ravitsemussuositukset ovat nousseet jo monilta osin puheenaiheeksi. Keskustelua ovat herättäneet muun muassa leikkeleiden syömisen suositeltu rajoittaminen sekä kasvisten päivittäisen määrän nostaminen 800 grammaan.
Huomenta Suomen viikonlopussa selvitettiinkin nyt, miten lihaleikkeleet voisi leivän päällä korvata mahdollisimma herkullisella ja terveellisellä tavalla. Omia ravitsemusvinkkejään jakoi personal trainer Jari Sorsa.
Hänen mukaansa monipuolisuus on kaikkein tärkeintä, eli lihaisia leikkeleitäkään ei tarvitse kokonaan hylätä.
– Kannattaa valita välillä muitakin proteiininlähteitä. Voi löytää uusia makuja ja juttua omaan ravitsemukseensa.
Proteiinipitoinen raejuustolevite
Sorsa toi studioon mukanaan erilaisia kotitekoisia leivänpäällisvaihtoehtoja moniviljaleivän kera. Yksi näistä oli personal trainerin suosittu raejuustolevite, jota hän valmisti Huomenta Suomen studiossa myös elokuisella vierailullaan.
Nappaa ohje: Helppo raejuustolevite
– Annan vinkkinä, että jos käyttää levitteitä ja juustoja, niin tässä tulee levite ja juusto samassa paketissa, Sorsa vinkkasi jo tuolloin.
Raejuustolevitteen idea on yksinkertainen: raejuuston joukkoon sekoitetaan kulhossa tuoretta basilikaa, mustapippuria sekä oliiviöljyä. Sitten vain ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
– Siinä on proteiinia, yrttejä ja öljyä.
Katso videolta personal trainer Jari Sorsan vinkit leivänpäällisiin ja välipaloihin.
Lue myös: Tiedätkö, mitä raejuusto on?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"