Tiesitkö? Näin Coca-Colaa valmistetaan Keravalla
Tiesitkö, että Keravalla valmistetaan kaikki Suomen Coca-Colat? Halpa vs. kallis -kaksikko pääsi kurkistamaan tehtaan kulisseihin.
Moni ei tule ajatelleeksi, miten tutut elintarvikkeet oikeastaan päätyvät pöytiimme. Olemme aiemmin käyneet selvittämässä muun muassa, miten Torinon makaroneja tai HK:n maksamakkaraa todellisuudessa valmistetaan.
Tällä kertaa pääsimme tehdasvierailulle Keravalle Sinebrychoffin virvoitusjuomaosastolle. Kaupunkia voisi kutsua Suomen Atlantaksi, sillä siellä valmistetaan kaikki maamme Coca-Colat. Juomayhtiön pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltain Atlantassa.
Selvitimme, miten suosikkijuomaa oikein tehdään ja miksi juoma maistuu erilaiselta muovipullosta, tölkistä ja lasipullosta nautittuna. Tiesitkö, että kokiksessa on tavallaan myös "ripaus Karhua"?
Halpa vs. kallis -sarjasta tutut Fanni ja Petra pääsivät kurkkaamaan virvoitusjuomatehtaan kulisseihin. Katso, miten Coca-Colaa valmistetaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"