Miten saa mehukasta broileria? Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Laperruque vinkkaa raaka-aineen, jolla broilerin rintafileistä saa varmasti meheviä.
Katso myös videolta vinkit broilerin grillaamiseen!
Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Laperruque suosittelee suuntaamaan kaupan kylmähyllylle, mikäli halajaa täydellisen mehevää broileria.
– Jos olet koskaan aiemmin marinoinut lihaa, tiedät, että marinadiin tarvitaan suolan lisäksi jotakin rasvaa ruskistamaan pinnat, jotakin hapokasta lihan mehevöittämiseen sekä jotakin maukasta maustamiseen. Kreikkalainen jogurtti täyttää näistä kaksi kohtaa.
Ei siis ihme, että lihaa on marinoitu jo vuosisatojen ajan jogurtiksi hapatetulla maidolla. Kreikkalaisen jogurtin sisältämät maitohapot saavat myös helposti kuivuvista broilerin rintafileistä meheviä.
Jogurtti suolataan ja se saattaa maistua sellaisenaan liian suolaiselta, mutta se on broilerille juuri täydellinen marinadi. Rintafileiden marinoimiseen Emma suosittelee vähintään tuntia ja maksimissaan 12 tuntia.
– Jogurtin ja suolan lisäksi marinadi vaatii vain yhden muun raaka-aineen: sumakkimausteen. Se on yksi Lähi-idän keittiön oleellisimmista mausteista.
Sumakkia löydät hyvin varusteltujen ruokakauppojen maustehyllystä. Jos et kuitenkaan löydä tai halua ostaa sumakkia, voit maustaa jogurtin myös vaikkapa juustokuminalla, garam masalla tai chilijauheella.
Helppo marinadi broilerin rintafileille:
2,5 dl kreikkalaista jogurttia
2 tl suolaa
2 tl sumakkia (tai juustokuminaa, garam masalaa tai chilijauhetta)
Lisäksi:
400-500 g broilerin rintafileitä
1. Yhdistä kulhossa marinadin ainekset ja lisää joukkoon broilerin rintafileet. Peitä ja laita jääkaappiin marinoitumaan 1–12 tunniksi.
2. Ennen broilerin paistaimista, pyyhi sen pinnalta ylimääräinen marinadi pois, jotta marinadi ei pala pannuun/grilliin kiinni.
Lähde: Food52
***
Testaa myös supersuosittu pasta limonello:
1:26