Mustia valkosipuleita on saatavilla jo ruotsalaisissakin ruokakaupoissa, mutta tiesitkö, kuinka valkosipuli muuttuu mustaksi?
Musta valkosipuli on herkkua, jota on jo vuosisatojen ajan syöty Aasiassa, ja vähitellen herkku raivaa tietään myös Eurooppaan. Syy valkosipulin erikoiseen väriin löytyy erikoisesta kypsennysprosessista.
TIESITKÖ? Mustaa valkosipulia kuvataan maultaan hallitsevaksi, mutta valkoista versiota kermaisemmaksi. Mustan valkosipulin maku muistuttaa myös melassia sekä balsamiviinietikkaa.
Käymisprosessi muuttaa valkosipulin mustaksi
Valkosipuli muuttuu mustaksi, kun sitä kypsennetään hyvin hitaasti. Käymisprosessin avulla kypsenevä musta valkosipuli valmistuu perinteisellä menetelmällä kuukauden aikana. Kypsytyksen aikana valkosipulin rakenne muuttuu pehmeämmäksi.
Jää nähtäväksi, saadaanko mustia valkosipuleita jatkossa myyntiin myös suomalaisiin ruokakauppoihin.
Lähde: Allt om Mat