Tiesitkö? Näin voit tehdä superhyvää jäätelöä itse – vain muutama raaka-aine, ei tarvita jäätelökonetta!
Aina ei tarvitse koukata ruokakaupan pakastealtaan tai jäätelökioskin kautta. Jäätelön valmistaminen onnistuu kotioloissa helposti ilman jäätelökonettakin.
Videolla: Näin uusia jäätelömakuja kehitellään!
Ruoka-alan monitaituri, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen valmisti herkullista mansikkajäätelöä, jonka tekeminen ei vaadi jäätelökonetta.
Mansikkajäätelö valmistuu superhelposti vain muutamasta raaka-aineesta. Jätskin salaisuus piilee kondensoidussa maidossa, joka lisätään vatkatun kuohukerman joukkoon.
– Kesähelteillä maistuvat jäätelöt. Itse valmistetut jäätelöt voit maustaa sesongin marjoilla, hienonnetuilla karamelleilla, suklaarouheella, keksinmuruilla ja yrteillä. Tämä mansikkajäätelö on tehty kotimaisista mansikoista, Kati kertoo jäätelöohjeestaan.
Testaa erilaisia makuvariantteja!
Jos pelkkä mansikkajäätelö tuntuu tylsältä ajatukselta, voi makumaailman kanssa olla Katin ohjeiden mukaan luova. Hyödynnä kaapista löytyviä herkkuraaka-aineita.
MTV Uutisten Lifestyle-toimituksessa on testattu monenlaisia herkkuyhdistelmiä itse tehdyn jäätelön raaka-aineiksi. Testaa ainakin näitä:
- Vatkattu kuohukerma + kondensoitu maito + suklaakeksipalat + kuivattua vadelmaa murskattuna
- Vatkattu kuohukerma + kondensoitu maito + vaahtokarkkipalat + valkosuklaapalat + Domino-keksit paloina
- Vatkattu kuohukerma + kondensoitu maito + mansikan makuiset Oreo-keksit paloina
Jos haluat tehdä jäätelöstä hieman raikkaamman makuisen, voit korvata myös osan kuohukermasta maitorahkalla. Maitorahkaisen jäätelön kanssa sopivat monet raikkaan makumaailman raaka-aineet. Kokeile vaikka sitruunatahnaa ja lakritsirakeita!
Nappaa ohje itse tehtyyn jäätelöön: Mansikkajäätelö – 4 ainesosan herkku valmistuu ilman jäätelökonetta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku