Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo tapa tehdä jäätelöä – tarvitset vain kaksi raaka-ainetta

Mansikkajäätelö Hellapoliisi Kati Jaakonen
Maistuisiko itse tehty mansikkajäätelö?MTV
Julkaistu 25.06.2024 17:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jäätelöä on helppo tehdä itse, etkä tarvitse edes jäätelökonetta.

Kuten aiemmin olemme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kertoneet, suomalaiset ovat Euroopan kovinta jäätelökansaa. Meillä jäätelöä syödään vuosittain jopa 12–13 litraa henkeä kohden. 

Vuonna 2020 tehdyn selvityksen perusteella suomalaisten suosikkijäätelömakuihin lukeutuvat muun muassa suklaa, lakritsi, kinuski, vanilja ja mansikka.

Kesähelteillä jäätelön kulutus on luonnollisesti korkeimmillaan ja kauppojen pakastealtaista löytyy valikoimaa moneen makuun. 

Helppo itse tehty jäätelö

Kannattaa kuitenkin kokeilla jäätelön valmistamista myös itse! Tarvitset vain muutaman raaka-aineen: jätskin salaisuus piilee kondensoidussa maidossa, joka lisätään vatkatun kuohukerman joukkoon. Näiden kahden raaka-aineen lisäksi voit maustaa jäätelösi haluamallasi tavalla. 

Kokeile kotona esimerkiksi Hellapoliisina tunnetun Kati Jaakosen mansikkajäätelöä

– Itse valmistetut jäätelöt voit maustaa sesongin marjoilla, hienonnetuilla karamelleilla, suklaarouheella, keksinmuruilla ja yrteillä. Tämä mansikkajäätelö on tehty kotimaisista mansikoista, Kati on kertonut jäätelöohjeestaan.

Nappaa ohje: Mansikkajäätelö – 4 ainesosan herkku valmistuu ilman jäätelökonetta

Katso myös video: Jäätelö taipuu myös kesäisiin drinkkeihin!

7:38img

Näin jäätelöstä voi tehdä trendikkään juoman.

Tuoreimmat aiheesta

Jäätelö