Helppo tapa tehdä jäätelöä – tarvitset vain kaksi raaka-ainetta
Jäätelöä on helppo tehdä itse, etkä tarvitse edes jäätelökonetta.
Kuten aiemmin olemme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kertoneet, suomalaiset ovat Euroopan kovinta jäätelökansaa. Meillä jäätelöä syödään vuosittain jopa 12–13 litraa henkeä kohden.
Vuonna 2020 tehdyn selvityksen perusteella suomalaisten suosikkijäätelömakuihin lukeutuvat muun muassa suklaa, lakritsi, kinuski, vanilja ja mansikka.
Kesähelteillä jäätelön kulutus on luonnollisesti korkeimmillaan ja kauppojen pakastealtaista löytyy valikoimaa moneen makuun.
Helppo itse tehty jäätelö
Kannattaa kuitenkin kokeilla jäätelön valmistamista myös itse! Tarvitset vain muutaman raaka-aineen: jätskin salaisuus piilee kondensoidussa maidossa, joka lisätään vatkatun kuohukerman joukkoon. Näiden kahden raaka-aineen lisäksi voit maustaa jäätelösi haluamallasi tavalla.
Kokeile kotona esimerkiksi Hellapoliisina tunnetun Kati Jaakosen mansikkajäätelöä
– Itse valmistetut jäätelöt voit maustaa sesongin marjoilla, hienonnetuilla karamelleilla, suklaarouheella, keksinmuruilla ja yrteillä. Tämä mansikkajäätelö on tehty kotimaisista mansikoista, Kati on kertonut jäätelöohjeestaan.
Katso myös video: Jäätelö taipuu myös kesäisiin drinkkeihin!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa