Näin voit tehdä superhyvää jäätelöä itse – vain muutama raaka-aine, etkä tarvitse edes jäätelökonetta!
Itse tehty jäätelö on hellepäivän varma herkku. Kotijäätelön tekemiseen ei tarvita välttämättä jäätelökonetta, näillä ohjeilla jätskin valmistus onnistuu ilmankin.
Kaipaatko pientä kesäpuuhaa ja samalla virkistystä hellepäivään? Kokeile jäätelön valmistamista itse! Jätskin tekeminen onnistuu kotioloissa helposti ilman jäätelökonettakin. Kokosimme vinkit kotijäätelön valmistukseen.
Helppo mansikkajäätelö muutamasta raaka-aineesta
Ruoka-alan monitaituri, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkaa ohjeen herkulliseen mansikkajäätelöön, joka ei vaadi jäätelökonetta valmistuakseen.
Mansikkajätskin tekeminen on vaivatonta, ja tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Jätskin salaisuus piilee kondensoidussa maidossa, joka lisätään vatkatun kuohukerman joukkoon.
– Kesähelteillä maistuvat jäätelöt. Itse valmistetut jäätelöt voit maustaa sesongin marjoilla, hienonnetuilla karamelleilla, suklaarouheella, keksinmuruilla ja yrteillä. Tämä mansikkajäätelö on tehty kotimaisista mansikoista, Kati on aiemmin kertonut jäätelöohjeestaan.
Nappaa ohje itse tehtyyn jäätelöön: Mansikkajäätelö – 4 ainesosan herkku valmistuu ilman jäätelökonetta
Testaa erilaisia makuvariantteja
Jos pelkkä mansikkajäätelö tuntuu tylsältä ajatukselta, voi makumaailman kanssa olla Katin ohjeiden mukaan luova. Hyödynnä kaapista löytyviä herkkuraaka-aineita.
MTV Uutisten Lifestyle-toimituksessa on testattu monenlaisia herkkuyhdistelmiä itse tehdyn jäätelön raaka-aineiksi. Testaa ainakin näitä:
- Vatkattu kuohukerma + kondensoitu maito + suklaakeksipalat + kuivattua vadelmaa murskattuna
- Vatkattu kuohukerma + kondensoitu maito + vaahtokarkkipalat + valkosuklaapalat + Domino-keksit paloina
- Vatkattu kuohukerma + kondensoitu maito + mansikan makuiset Oreo-keksit paloina
- Vatkattu mansikkakerma + kondensoitu maito + murustettuja keksejä
Jos haluat tehdä jäätelöstä hieman raikkaamman makuisen, voit korvata myös osan kuohukermasta maitorahkalla. Maitorahkaisen jäätelön kanssa sopivat monet raikkaan makumaailman raaka-aineet. Kokeile vaikka sitruunatahnaa ja lakritsirakeita!
Tekeekö mieli jotain kevyempää? Kokeile jäistä smoothieta!
Jos haluat sen sijaan hieman kermajäätelöä kevyemmän version, voit kokeilla myös toista Katin reseptivinkkiä.
– Kylmät smoothiet ja smoothiebowlit ovat lämpimän päivän ihania välipalaherkkuja ja menevät myös jäätelöstä. Voit halutessasi myös pakastaa valmiin seoksen jäätelömuotteihin ja nauttia kuumana kesäpäivänä.
Smoothiejäätelö on virkistävä ja astetta terveellisempi vaihtoehto kermaiselle jäätelölle. Myös smoothiebowl on todella näppärä välipala, kun ainekset valmistelee ennakkoon.
– Pakasta valmiiksi pienissä tai isommissa annospusseissa erilaisia hedelmiä ja marjoja joko yksittäin tai sekoituksina. Uudelleen avattavat ja suljettavat pussit ovat loistavia. Kun pakastimessa on valmiiksi paloiteltuja hedelmiä, on valmistuskin nopeaa ja vaivatonta, Kati vinkkaa.
Nappaa smoothiebowlin ohje: Smoothiebowl – Katin helppo ohje, jolla valmistat näppärästi raikkaan välipalan!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti