Pieni kourallinen pähkinöitä on terveellinen välipala, joka pitää kylläisenä pitkään.
Pähkinät sopivat täydellisesti välipalaksi, sillä ne sisältävät runsaasti hyvää energiaa, proteiinia ja terveellisiä rasvoja. Pienikin määrä kuitupitoisia pähkinöitä pitää nälän loitolla, joten ne sopivat mainiosti myös painonhallintaan.
Proteiinin ja terveellisten rasvahappojen lisäksi pähkinät sisältävät muitakin terveellisiä ravintoaineita. Health.com listasi viisi terveellisintä pähkinää, joita kannattaa suosia jos haluaa saada pähkinöiden terveyshyödyistä kaiken irti.
Suolattuja ja sokeroituja pähkinöitä kannattaa kuitenkin välttää. Maustamattomiakin pähkinöitä on syytä nauttia kohtuudella, sillä ne sisältävät hyvin paljon energiaa. Kourallinen päivässä riittää.
Manteli
Mantelit sisältävät enemmän kalsiumia kuin muut pähkinät. Ne sisältävät myös runsaasti E-vitamiinia, joka auttaa ehkäisemään tulehduksia.
Cashew
Cashew-pähkinöissä on runsaasti rautaa, folaattia ja K-vitamiinia. K-vitamiini vahvistaa luustoa ja edistää veren hyytymistä.
Pistaasi
Pistaaseissa ei ole niin paljon energiaa kuin muissa pähkinöissä. Ne sisältävät silmien terveyttä edistävää luteiinia, joka auttaa ehkäisemään muun muassa harmaakaihia ja silmänpohjan rappeumaa. Luteiini tekee hyvää myös iholle.
Saksanpähkinä
Saksanpähkinöissä erityisen paljon aivojen hyvinvoinnille tärkeitä omega 3 -rasvahappoja sekä tulehdusta ehkäiseviä ainesosia.
Maapähkinä
Maapähkinät sisältävät paljon folaatteja, joka alentaa tutkitusti syöpäriskiä. Folaatin riittävä saanti on tärkeää, sillä sen puute aiheuttaa anemiaa.
Lähteet: Health.com, Terveyskirjasto
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.