Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tiesitkö? Tästä syystä makkaran kyljessä voi olla taitos tai musta piste

grillimakkara
Kuvan grillimakkarat ovat jääneet kepille huolimattomasti.MTV
Julkaistu 11.04.2016 20:01

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Makkaroissa ja nakeissa näkyy tasaisin väliajoin kauneusvirheitä, joihin jokainen makkaratuotteita käyttävä lienee joskus törmännyt. 

Kaupasta ostetun makkaran jommassakummassa päässä näkyy silloin tällöin vekki, eräänlainen taitos. Taitos syntyy kepitysvaiheessa. 

Kun makkaran lihamassa on ruiskutettu kuoreen, on seuraava valmistusvaihe makkaran kepitys. Kepitysvaiheessa useista makkaroista koostuva ketju nostetaan kepin päälle kypsennystä varten. Jos makkara jää kepin päälle huolimattomasti, syntyy siihen kuvassa näkyvä vekki.

makkarat2

HK:n tehtaalla kepitettiin tulevan kesän Maakarit-sarjan uutuusmakkaroita. Kuvan oikeassa reunassa makkara on jäänyt keppiin huolimattomasti, mikä aiheuttaa taitoksen kypsässä tuotteessa. 

Toisinaan grillimakkaran kyljessä voi näkyä myös tumma, lähes musta piste.

– Piste on nokitippa, joka voi tulla, kun savustuskoppi on liian kostea, kertoo HK:n lihavalmisteiden tuotekehityspäällikkö Mikko Pajari.

Molemmat "virheet" ovat melko yleisiä, mutta reklamaatioon kumpikaan pienistä kauneusvirheistä ei oikeuta. Ne eivät vaikuta makkaran laatuun. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Makkara