Tiesitkö tätä digestive-kekseistä? Väärin on ilmeisesti mennyt niidenkin syöminen
Suklaalla päällystetyt digestive-keksit kuuluisikin syödä toisinpäin kuin on yleisesti luultu, kertoo brittilehti Mirror.
Jos suklaalla päällystetyt digestive-keksit ovat sinulle tuttu juttu, olet mitä luultavimmin tottunut syömään niitä niin, että keksipuoli jää alapuolelle ja suklaakuorrutus keksin yläpuolelle. Brittilehti Mirrorin mukaan tapa on kuitenkin väärä, ja tämän vahvistaa keksien valmistajakin.
Sosiaalisessa mediassa on jo muutaman vuoden ajan tapeltu aiheesta tasaisin väliajoin. Twitter-käyttäjät kiistelevät siitä, kuuluisiko keksit syödä oikeasti niin, että suklaapuoli jää keksin alapuolelle. Tämä tuntuu monesta luonnottomalta. Twitterissä perustellaan, että keksit ovat pakkauksessakin niin päin, että suklaakuorrutus jää päälle, joten sen on oltava oikea syöntitapa.
Kieli maistaa suklaan paremmin
Digestive-keksejä valmistava McVitie's kuitenkin paljastaa, että keksit tulisi toden totta syödä niin, että suklaapuoli jää alapuolelle.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Mutta miksi ihmeessä? Onko sillä oikeasti väliä miten päin keksinsä syö? Makunystyröiden kannalta on. Ruoka nimittäin maistuu erilaiselta riippuen siitä, miten päin sen suuhunsa laittaa. Loogista onkin, että maistat paremmin ruoan pohjalla olevat maut, sillä kielesi makusensorit koskettavat niitä. Siksi suklaapäällysteinen keksi kannattaa syödä "ylösalaisin".
Lähde: Mirror
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"