"Todellinen budjettiherkku" – pakastealtaan yllättäjällä voit korvata jopa avokadon
Pakasteherneet ovat yllättävän monikäyttöinen raaka-aine.
Yksi pakastekasvisten ehdottomista klassikoista on pakasteherne. Moni suomalainen ei ehkä ole tietoinen, että kotimainen pakasteherne on itse asiassa kansainvälisesti kiinnostava ja arvostettu vientituote, ja sitä viedään esimerkiksi Italiaan.
Pakasteherneitä käytetään perinteisesti Suomessa esimerkiksi eri ruokien lisukkeena. Herneet taipuvat kuitenkin yllättävän monipuoliseen ruoanlaittoon.
Hernepannari on "todellinen budjettiherkku"
Ruokavaikuttaja Tara Junker antaa Apetitin tiedotteessa vinkkejään pakasteherneiden käyttöön.
– Pakasteherne on luottotuote. Minulla on aina vähintään yksi pussi herneitä pakastimessa. Pakasteherne on värikäs ja edullinen arjen perusraaka-aine, jonka avulla on helppoa lisätä kasviksia ja väriä ateriaan, Junker kertoo.
Junker on loihtinut ohjeen muun muassa hernepannarin, joka muistuttaa maultaan pinaattilettuja. Kyseessä on ruokavaikuttajan mukaan "todellinen budjettiherkku", joka maistuu myös perheen pienimmille.
Junker on löytänyt kotimaisista pakasteherneistä myös vaihtoehdon avokadolle.
– Teen usein pakasteherneistä ja rypsiöljystä tahnan, jota hyödynnän monessa ruoassa. Tahna vastaa väriltään ja ravintoarvoltaan avokadoa, mutta on tietenkin paljon ilmastoystävällisempi ja kotimainen vaihtoehto,
Samaa pohjaa voi käyttää myös pestokastikkeen valmistuksessa, kun lisää joukkoon muun muassa parmesaanijuustoa.
Tara Junkerin hernepannari
2 | pss | pakasteherneitä |
4 | dl | vehnäjauhoja |
4 | kpl | kanamunaa |
7 | dl | kauramaitoa |
1 | tl | suolaa |
ripaus pippuria | ||
voita/öljyä pannuun |
1. Sulata herneet.
2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
3. Kaada jauhot kulhoon, riko joukkoon kananmunat ja puolet maidosta. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon herneet, suola, pippuri ja loput maidosta, ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
4. Peitä tavallinen uunipelti (koko noin 30x40 cm) kahdella leivinpaperilla. Voitele uunipelti rasvalla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
5. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi raejuuston ja puolukoiden kanssa, viimeistele lehtipersiljalla.
Lähde: Apetit
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa