"Todellinen budjettiherkku" – pakastealtaan yllättäjällä voit korvata jopa avokadon

Kahden ainesosan "pikajuusto" eli vuusto yllättää 0:50 Kahden ainesosan "pikajuusto" eli vuusto yllättää
KATSO MYÖS VIDEO: Kahden ainesosan "pikajuusto" eli vuusto nousi hitti-ilmiöksi. Kokeile kotona!

Pakasteherneet ovat yllättävän monikäyttöinen raaka-aine.

Yksi pakastekasvisten ehdottomista klassikoista on pakasteherne. Moni suomalainen ei ehkä ole tietoinen, että kotimainen pakasteherne on itse asiassa kansainvälisesti kiinnostava ja arvostettu vientituote, ja sitä viedään esimerkiksi Italiaan.

Pakasteherneitä käytetään perinteisesti Suomessa esimerkiksi eri ruokien lisukkeena. Herneet taipuvat kuitenkin yllättävän monipuoliseen ruoanlaittoon.

Hernepannari on "todellinen budjettiherkku"

Ruokavaikuttaja Tara Junker antaa Apetitin tiedotteessa vinkkejään pakasteherneiden käyttöön. 

– Pakasteherne on luottotuote. Minulla on aina vähintään yksi pussi herneitä pakastimessa. Pakasteherne on värikäs ja edullinen arjen perusraaka-aine, jonka avulla on helppoa lisätä kasviksia ja väriä ateriaan, Junker kertoo.

Junker on loihtinut ohjeen muun muassa hernepannarin, joka muistuttaa maultaan pinaattilettuja. Kyseessä on ruokavaikuttajan mukaan "todellinen budjettiherkku", joka maistuu myös perheen pienimmille. 

Junker on löytänyt kotimaisista pakasteherneistä myös vaihtoehdon avokadolle.

– Teen usein pakasteherneistä ja rypsiöljystä tahnan, jota hyödynnän monessa ruoassa. Tahna vastaa väriltään ja ravintoarvoltaan avokadoa, mutta on tietenkin paljon ilmastoystävällisempi ja kotimainen vaihtoehto,

Samaa pohjaa voi käyttää myös pestokastikkeen valmistuksessa, kun lisää joukkoon muun muassa parmesaanijuustoa. 

Tara Junkerin hernepannari

2psspakasteherneitä
4dlvehnäjauhoja
4kplkanamunaa
7dlkauramaitoa
1tlsuolaa
  ripaus pippuria
  voita/öljyä pannuun

1. Sulata herneet.

2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

3. Kaada jauhot kulhoon, riko joukkoon kananmunat ja puolet maidosta. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon herneet, suola, pippuri ja loput maidosta, ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

4. Peitä tavallinen uunipelti (koko noin 30x40 cm) kahdella leivinpaperilla. Voitele uunipelti rasvalla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

5. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi raejuuston ja puolukoiden kanssa, viimeistele lehtipersiljalla.

Lähde: Apetit

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!