Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

"Todellinen budjettiherkku" – pakastealtaan yllättäjällä voit korvata jopa avokadon

0:50img
KATSO MYÖS VIDEO: Kahden ainesosan "pikajuusto" eli vuusto nousi hitti-ilmiöksi. Kokeile kotona!
Julkaistu 12.05.2024 17:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pakasteherneet ovat yllättävän monikäyttöinen raaka-aine.

Yksi pakastekasvisten ehdottomista klassikoista on pakasteherne. Moni suomalainen ei ehkä ole tietoinen, että kotimainen pakasteherne on itse asiassa kansainvälisesti kiinnostava ja arvostettu vientituote, ja sitä viedään esimerkiksi Italiaan.

Pakasteherneitä käytetään perinteisesti Suomessa esimerkiksi eri ruokien lisukkeena. Herneet taipuvat kuitenkin yllättävän monipuoliseen ruoanlaittoon.

Lue myös: Oletko hoksannut hyödyntää aliarvostettua pakasteruokaa? Halpaa ja hyvää!

Hernepannari on "todellinen budjettiherkku"

Ruokavaikuttaja Tara Junker antaa Apetitin tiedotteessa vinkkejään pakasteherneiden käyttöön. 

– Pakasteherne on luottotuote. Minulla on aina vähintään yksi pussi herneitä pakastimessa. Pakasteherne on värikäs ja edullinen arjen perusraaka-aine, jonka avulla on helppoa lisätä kasviksia ja väriä ateriaan, Junker kertoo.

Junker on loihtinut ohjeen muun muassa hernepannarin, joka muistuttaa maultaan pinaattilettuja. Kyseessä on ruokavaikuttajan mukaan "todellinen budjettiherkku", joka maistuu myös perheen pienimmille. 

Junker on löytänyt kotimaisista pakasteherneistä myös vaihtoehdon avokadolle.

– Teen usein pakasteherneistä ja rypsiöljystä tahnan, jota hyödynnän monessa ruoassa. Tahna vastaa väriltään ja ravintoarvoltaan avokadoa, mutta on tietenkin paljon ilmastoystävällisempi ja kotimainen vaihtoehto,

Samaa pohjaa voi käyttää myös pestokastikkeen valmistuksessa, kun lisää joukkoon muun muassa parmesaanijuustoa. 

Tara Junkerin hernepannari

hernepannari

2psspakasteherneitä
4dlvehnäjauhoja
4kplkanamunaa
7dlkauramaitoa
1tlsuolaa
  ripaus pippuria
  voita/öljyä pannuun

1. Sulata herneet.

2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

3. Kaada jauhot kulhoon, riko joukkoon kananmunat ja puolet maidosta. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon herneet, suola, pippuri ja loput maidosta, ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

4. Peitä tavallinen uunipelti (koko noin 30x40 cm) kahdella leivinpaperilla. Voitele uunipelti rasvalla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

5. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi raejuuston ja puolukoiden kanssa, viimeistele lehtipersiljalla.

Lue myös: Yllättävää! Suomalaisille tavallinen ruokatuote onkin maailmalla hitti: "Kansainvälisesti arvostettu"

Lähde: Apetit

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka