Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti

luumuhillo_1_D8S2481-Edit
Hellapoliisi

Luumuhillo valmistuu syksyn luumuista helposti! Luumuhillolla voit täyttää leivonnaiset, tarjota lettujen tai pannukakun seurana, nauttia juustojen kanssa tai herkutella vaikkapa paahdetun leivän kanssa. Voit myös säilöä hillon joulutorttuja varten! Reseptin teki Hellapoliisi.

Ainekset

  • 800 g tuoreita luumuja tai kriikunoita
  • 1 kanelitanko
  • 3/4 dl vettä
  • 2 dl hillosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Luumuhillo:

Valmistusaika: 20 min

  1. Poista luumuista tai kriikunoista kivet ja paloittele hedelmät pieniksi kuutioiksi.
  2. Laita ne kasariin yhdessä kanelitangon ja veden kanssa.
  3. Kiehauta. Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri ja sekoita. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia välillä sekoitellen.
  4. Poista kanelitanko.
  5. Laita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!