Tympiikö jouluruoka? Helppo ja herkullinen lohipasta syntyy vaivattomasti joulupöydän tähteistä
Sivumaku-blogin Jani Kinnunen muistuttaa, että yksinkertaisista ainesosista koostuvan pastan herkullisuuden salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa.
Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen kertoo, ettei tilaa ravintolassa lohipastaa, sillä pelkää sen olevan halvinta mahdollista kassilohta.
– Mitä yksinkertaisempi pasta, sitä enemmän raaka-aineiden laatu merkitsee. Itse en ole maistanut koskaan hyvää, vakuumiin pakattua savulohta.
Joulupöydästä tähteiksi jääneet laatukalat sopivatkin loistavasti pastan joukkoon.
– Tämä resepti toimii monella joulupöydän tähdekalalla. Kylmäsavulohella, graavilohella, lohirillettellä… Kalan, sitruunan hapon ja kaikkea pyöristävän kerman kombo on uskomattoman toimiva ja helppo, Kinnunen vinkkaa.
Lue lisää ja katso resepti Sivumaku-blogista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka