Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Unohda perinteiset siivut – tämä on paras tapa leikata vesimeloni!

Shutterstock
Julkaistu 25.06.2015 11:17
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Katso videolta, kuinka vesimelonin saa leikattua kaikkein helpoiten suuhun sopiviksi napostelupaloiksi.

Vesimeloni leikataan perinteisesti ensin neljään osaan, ja siivutetaan tämän jälkeen halutunpaksuisiksi siivuiksi. Näin ei kuitenkaan kannata enää tehdä, jos haluaa säästää vaivaa.

Vesimeloni kannattaa leikata puikoiksi

Vesimeloni siivutetaan tavallisimmin siksi, että sitä olisi mahdollisimman helppo syödä aiheuttamatta kauheaa sotkua. Saman asian ajavat myös vesimelonipuikot, jotka syntyvät terävän veitsen avustuksella vesimelonista vielä helpommin kuin siivut.

1. Leikkaa vesimeloni puoliksi.

2. Aseta puolikas vesimeloni hedelmäliha alaspäin leikkuulaudalle ja leikkaa siihen pystysuuntaiset viillot.

3. Siirrä vesimelonia 90 astetta leikkuulaudalla ja leikkaa siihen poikkisuuntaiset viillot.

4. Nosta vesimelonipuikot tarjolle, tai tarjoile suoraan leikkuualustalta!

Katso videolta, kuinka vesimelonin leikkaaminen onnistuu kaikkein helpoiten!

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät