Usko tai älä! Näin helposti voit puolittaa riisin keittoajan

riisi
Shutterstock

Tumma riisi on ihanteellinen lisuke erilaisiin ruokiin, mutta sen haittapuolena on jopa 45 minuuttia pitkä kypsymisaika. 

Jos haluat kokeilla puolittaa riisin kypsymisajan ja saada näin ruoan päivällispöytään nopeammin kannattaa kenties kokeilla sen liottamista ennen keittämistä.

Alunperin vinkistä kertoi Marion Burros The New York Times -lehdessä vuonna 1991 julkaistussa artikkelissaan. Burrios kehotti liottamaan tummaa riisiä vedessä niin, että vettä on kaksi osaa ja riisiä yksi osa. Kannellista riisikattilaa tulisi tämän jälkeen pitää jääkaapissa noin kuusi tuntia tai yön yli.

Kun sitten kypsennät riisin, kiehauta vesi ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia eli niin kauan kuin valkoisella riisillä yleensä kestää valmistua. Veden pitäisi olla täysin imeytynyt ja riisin valmista.

The Kitchn -sivuston Kelli Dunn testasi metodia ja kirjoitti sen toimivan täydellisesti. Jos siis haluat huomisen riisin valmistuvan nopeammin, valmistaudu jo tänään laittamalla se likoamaan.

Lähde: The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja seuraa Instagramissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!