Tuttu juoma muuttaa bataatin suussa sulavaksi lisukkeeksi – tämä resepti vie kielen mennessään!
Bataatti on ihanan makea lisuke, joka on omiaan etenkin griliruoan kumppanina. Tämän herkullisen reseptin salaisuus piilee tutussa virvoitusjuomassa, joka antaa klassikkoruokalajille aivan uudenlaisen vivahteen.
Bataatti sopii myös hampurilaisten raaka-aineeksi! Poimi videolta talteen herkullinen resepti.
Monelle kotikokille tuttu bataatti on monipuolinen herkku, joka sopii niin keittojen kuin muusin raaka-aineeksi. Bataatista syntyy helposti myös herkullinen grilliruoan lisuke, joka saa tällä kertaa karamellimaisen makunsa melko yllättävästä ainesosasta – Coca-colasta.
Coca-Cola karamellisoi bataatin uunissa samalla, kun voi ja pieni määrä vaniljauutetta antavat ruoalle perinteisen amerikkalaisen uunibataatin maun.
Karamellisoitu bataatti
900 g bataattia, leikkaa vähintään kahdeksaan osaan
4,7 dl Coca-Colaa
½ tl suolaa
¼ tl raastettua muskottipähkinää
¼ tl kanelia
1/10 tl vaniljauutetta
3 valkosipulinkynttä
3 rkl voita
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuumenna kaikki ainesosat paitsi voi ja bataatti uuninkestävässä kattilasa liedellä kiehumispisteeseen. Alenna lämpöä ja lisää voi ja bataatti astiaan. Kuumenna ainekset nopeasti uudestaan kiehumispisteeseen. Nosta kattila pois liedeltä, peitä kannella ja nosta uuniin 20 minuutiksi. Poista kansi ja kypsennä, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"