Perunasalaatti monella tapaa – näin teet tutusta vappuherkusta entistäkin paremman
Perunasalaatti kuuluu kesään! Aivan uudenlaisen lisukkeen tutusta herkusta saat esimerkiksi lisäämällä joukkoon suolaisia juustoja ja yrttejä.
Helppo lisukesalaatti syntyy myös grillikasviksista. Poimi resepti talteen videolta.
Tätä reseptiä jokainen voi muokata juuri oman makunsa mukaan. Sen lisäksi, että perunasalaatin voi maustaa uusilla mauilla, myös tutut perunat voi halutessaan korvata vaikkapa keitetyillä maa-artisokilla tai nauriilla.
Perunasalaatti monella tavalla (4–6 annosta)
1 kg perunoita, maa-artisokkia tai nauriita kevyesti keitettynä
Majoneesikastike:
1 1/2 dl majoneesia
1/2 dl kermaviiliä
mustapippuria
Suolainen vinegretti
3 rkl öljyä (puolet oliivi-, puolet rypsiöljyä)
1 1/2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
suolaa
musta- tai valkopippuria
Sekoita joko majoneesikastikkeen tai vinegretin ainekset keskenään ja kaada seos perunoiden päälle. Lisää joukkoon valitsemasi höysteet ja tarkista maku.
Höystevaihtoehdot:
- 100 g suolaista juustoa, kuten fetaa tai vuohenjuustoa kuutioituna, mustia oliiviveja ja viipaloitua punasipulia
- 2 dl silputtua purjosipulia ja 2 rkl kapriksia
- 100 g tuoretta babypinaattia, 1/2 tölkkiä hienoksi silputtuja sardelleja ja 1 tl murskattua valkosipulia
- ruokalusikallinen ruohosipulia, persiljaa ja tilliä
- 100 g sinihomejuustoa murusteltuna
- 2 rkl rouhittuja hasselpähkinöitä, 1 dl ohueksi viipaloitua lehtisellerinvartta
- 1/2 dl pilkottua suolakurkkua
- 2 dl karkeaksi silputtuja keitettyjä vihreitä papuja
- 1 rkl dijon-sinappia, 1 dl raastettua pitkään kypsytettyä juustoa
- 1 rkl hienoksi silputtua minttua
Lähde: Tammen Suuri Grillikirja, Kustannusosakeyhtiö Tammi 2018
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"