Perunasalaatti kuuluu kesään! Aivan uudenlaisen lisukkeen tutusta herkusta saat esimerkiksi lisäämällä joukkoon suolaisia juustoja ja yrttejä.
Helppo lisukesalaatti syntyy myös grillikasviksista. Poimi resepti talteen videolta.
Tätä reseptiä jokainen voi muokata juuri oman makunsa mukaan. Sen lisäksi, että perunasalaatin voi maustaa uusilla mauilla, myös tutut perunat voi halutessaan korvata vaikkapa keitetyillä maa-artisokilla tai nauriilla.
Perunasalaatti monella tavalla (4–6 annosta)
1 kg perunoita, maa-artisokkia tai nauriita kevyesti keitettynä
Majoneesikastike:
1 1/2 dl majoneesia
1/2 dl kermaviiliä
mustapippuria
Suolainen vinegretti
3 rkl öljyä (puolet oliivi-, puolet rypsiöljyä)
1 1/2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
suolaa
musta- tai valkopippuria
Sekoita joko majoneesikastikkeen tai vinegretin ainekset keskenään ja kaada seos perunoiden päälle. Lisää joukkoon valitsemasi höysteet ja tarkista maku.
Höystevaihtoehdot:
- 100 g suolaista juustoa, kuten fetaa tai vuohenjuustoa kuutioituna, mustia oliiviveja ja viipaloitua punasipulia
- 2 dl silputtua purjosipulia ja 2 rkl kapriksia
- 100 g tuoretta babypinaattia, 1/2 tölkkiä hienoksi silputtuja sardelleja ja 1 tl murskattua valkosipulia
- ruokalusikallinen ruohosipulia, persiljaa ja tilliä
- 100 g sinihomejuustoa murusteltuna
- 2 rkl rouhittuja hasselpähkinöitä, 1 dl ohueksi viipaloitua lehtisellerinvartta
- 1/2 dl pilkottua suolakurkkua
- 2 dl karkeaksi silputtuja keitettyjä vihreitä papuja
- 1 rkl dijon-sinappia, 1 dl raastettua pitkään kypsytettyä juustoa
- 1 rkl hienoksi silputtua minttua
Lähde: Tammen Suuri Grillikirja, Kustannusosakeyhtiö Tammi 2018