Vapun juhlapöydästä löytyvä leipä on helppo valmistaa.
MTV:n ohjelmista tuttu juontaja Vappu Pimiä on myös intohimoinen ruoanlaittaja ja leipoja. Vappu vieraili viikonloppuna Huomenta Suomessa uuden Vappu jouluna -keittokirjansa (Otava 2024) tiimoilta.
Loppuvuoden juhlakauteen keskittyvä uunituore reseptikirja on myynyt ensimmäisellä viikollaan niin hyvin, että sitä povataan vuoden myydyimmäksi keittokirjaksi.
Lue myös: Vappu Pimiän älyttömän helpot sämpylät: "Tässä menee viisi minuuttia"
Vapun suosittu saaristolaisleipä: "Maailman helpoin tehdä"
Huomenta Suomen studiossa maisteltiin lauantaina suosittua leipää, jonka ohje on peräisin Vapun uudesta kirjasta.
– Saaristolaisleipä on maailman helpoin tehdä. Taikinaa ei tarvitse mitenkään vaivata, tämä vain sekoitetaan, Vappu demonstroi.
Vapun saaristolaisleivän salaisuus on sen pehmeä sisus ja rapea kuori. Leipä ei myöskään ole yhtä makea kuin kaupoissa myytävät saaristolaisleivät.
Tee jo nyt jouluksi pakkaseen
Vapun mukaan rapea kuori säilyy leivässä, vaikka sen pakastaisikin. Jouluun voikin jo nyt valmistautua leipomalla saaristolaisleipää pakkaseen. Niin Vappu on itsekin jo tehnyt.
– Saaristolaisleipää voi tehdä muulloinkin. Meillä on sitä usein juhannuspöydässäkin.
Leipä säilyy hyvin huoneenlämmössä ja sen maku vain paranee päivien jälkeen. Vappu itse nauttii saaristolaisleivän graavikalojen, skagenin tai mädin kanssa.
Katso videolta Vapun saaristolaisleipävinkit ja nappaa ohje: Vappu Pimiän saaristolaisleipä |