Vappu Pimiän suosikkileipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"

Videolla Vapun vinkit saaristolaisleivän leipomiseen.

Vapun juhlapöydästä löytyvä leipä on helppo valmistaa.

MTV:n ohjelmista tuttu juontaja Vappu Pimiä on myös intohimoinen ruoanlaittaja ja leipoja. Vappu vieraili viikonloppuna Huomenta Suomessa uuden Vappu jouluna -keittokirjansa (Otava 2024) tiimoilta.

Loppuvuoden juhlakauteen keskittyvä uunituore reseptikirja on myynyt ensimmäisellä viikollaan niin hyvin, että sitä povataan vuoden myydyimmäksi keittokirjaksi.

Vapun suosittu saaristolaisleipä: "Maailman helpoin tehdä"

Huomenta Suomen studiossa maisteltiin lauantaina suosittua leipää, jonka ohje on peräisin Vapun uudesta kirjasta.

– Saaristolaisleipä on maailman helpoin tehdä. Taikinaa ei tarvitse mitenkään vaivata, tämä vain sekoitetaan, Vappu demonstroi.

Vapun saaristolaisleivän salaisuus on sen pehmeä sisus ja rapea kuori. Leipä ei myöskään ole yhtä makea kuin kaupoissa myytävät saaristolaisleivät. 

Tee jo nyt jouluksi pakkaseen

Vapun mukaan rapea kuori säilyy leivässä, vaikka sen pakastaisikin. Jouluun voikin jo nyt valmistautua leipomalla saaristolaisleipää pakkaseen. Niin Vappu on itsekin jo tehnyt.

– Saaristolaisleipää voi tehdä muulloinkin. Meillä on sitä usein juhannuspöydässäkin.

Leipä säilyy hyvin huoneenlämmössä ja sen maku vain paranee päivien jälkeen. Vappu itse nauttii saaristolaisleivän graavikalojen, skagenin tai mädin kanssa. 

Katso videolta Vapun saaristolaisleipävinkit ja nappaa ohje: Vappu Pimiän saaristolaisleipä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.