Kauranpuuron tuunaus ei jää pelkkään kananmunaan, vaan maailmalla nautitaan tätä perinteistä aamupalaa myös suolaisena versiona.
Joskus on hyvä päästää irti paatuneista tavoista ja kokeilla tuttuja ruokia aivan uudenlaisella tavalla valmistettuna. Mitä jos kokeilisit marjojen, sokerin, kanelin tai voisilmän sijaan suolaisia lisukkeita puuron kanssa?
Puuro itsessään on neutraalin makuista, joten periaatteessa sen kanssa pitäisi sopia yhteen melkein mikä tahansa. Suolaisesta puurosta on lukemattomia versioita. Voit etsiä reseptejä englanniksi hakusanalla savory oats.
Suolainen Sriracha-kaurapuuro
2 annosta
2,5 dl kaurahiutaleita (ei pika)
5 dl vettä
Kourallinen cashew-pähkinöitä
1 ruokalusikallinen soijakastiketta
1 ruokalusikallinen Sriracha-kastiketta
2 teelusikallista tuoretta ja silputtua rosmariinia
1 valkosipulinkynsi puristettuna
2 ruokalusikallista extra-neitsytoliiviöljyä
2 isoa kananmunaa
Suolaa ja pippuria myllystä
Keitä kaurapuuro keskilämmöllä yhdessä cashew-pähkinöiden, soijakastikkeen, rosmariinin, Srirachan ja valkosipulin kanssa. Kun puuro alkaa kiehua, pienennä lämpöä ja laita kansi päälle. Keitä välillä sekoittaen, kunnes puurohiutaleet ovat imeneet suurimman osan nesteestä itseensä.
Samalla kun puuro keittyy, paista kananmunat oliiviöljyssä. Munat voit paistaa oman makusi mukaan joko täysin kypsiksi tai niin, että keltuainen jää hieman löysäksi.
Tarjoile paistettu kananmuna puuron päällä. Valuta pannulta puuroon vielä hieman munien paistamisesta jäänyttä oliiviöljyä ja halutessasi lisää vielä Sriracha-kastiketta.
LUE MYÖS:
Unohda raejuusto – yllättävä lisä tekee puurosta proteiinipommin
Kotimainen ihmevilja alentaa kolesterolia – kuuluuhan tämä ruokavalioosi?
5 hyvää syytä nauttia aamupuuro
Lähde: The Huffington Post