Vähärasvainen ja täynnä rautaa! Tämä epäsuosittu liha kasvattaa suosiotaan huippukokkien keskuudessa – söisitkö?
Varjoon jäänyt vuohenliha on tekemässä paluuta lautasille huippukokkien toimesta.
Videolla näytetään, kuinka porsas paloitellaan ruhosta syötäviksi paloiksi.
Jamie Oliverin kaltaiset huippukokit ovat nyt innostuneet vähemmän arvostetusta raaka-aineesta – vuohenlihasta. Kokkien mukaan liha on koostumukseltaan erinomaista, sillä se sisältää vähemmän kolesterolia kuin kana, mutta enemmän rautaa kuin vaikkapa naudanliha.
Yli 70 reseptiä kattavan teoksen vuohenlihasta kirjoittaneen James Whetlorin mukaan vuohenlihan kokkaaminen ei eroa kovinkaan paljon lampaanlihasta, joka on suosittua ruokaa ympäri maailman. Vuohea kannattaa siis lähteä kokeilemaan rohkeasti.
Lihassa matala kolesteroli- ja natriumpitoisuus
Vaikka vuohi ei eroa ruoanlaitto-ominaisuuksiltaan lampaasta, ravintosisällöltään vuohi on astetta parempi vaihtoehto. Vuohenliha on Whetlorin mukaan vähäkalorista ja erittäin vähärasvaista, mutta sisältää runsaasti ravintoaineita, kuten rautaa ja kaliumia.
Vuohenliha on hyvä vaihtoehto myös siksi, että lihassa on matala natrium- ja kolesterolipitoisuus.
Halpaa liha ei kuitenkaan ole, sillä vuohet tarvitsevat tietyn ruokavalion tuottaakseen maitoa. Vaikka hinta on haaste, kasvattajat toivovat, että ihmiset pohtisivat eettistä puolta; jos syöt vuohenjuustoa, miksi et söisi silloin tällöin myös vuohenlihaa?
Whetlorin mukaan vuosittain kymmeniä tuhansia tonneja vuohenruhoja joudutaan polttamaan, kun maidontuotantonsa lopettaneille vuohille ei löydy muuta käyttöä.
Lähde: Dailymail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka