Perinteisistä jauhelihapihveistä voi tehdä helposti myös lihattomia versioita, jotka maistuvat aivan yhtä hyvin.
Emmi-Liia Sjöholmin Koko perheen kattaus -kirjassa esitellään resepti, jolla voi korvata perinteiset jauhelihapihvit. Jauhelihan sijaan reseptin pääosassa on kvinoa – sekä mustat tölkkipavut
– Jauhelihapihvit ovat helppo arkiruoka lapsiperheissä – niihin vain käytetään perinteisesti sidosaineina kananmunaa ja korppujauhoja. Keitetyn kvinoan puuromainen koostumus toimii yhtä hyvin ja onkin mainio raaka-aine erilaisissa pihveissä, Sjöholm kirjoittaa.
Mustapapu-kvinoapihvit
8 pihviä
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
2 tl kasvisfondia
4 dl mustia tölkkipapuja
1 tl kuivattua timjamia
öljyä paistamiseen
Huuhtele kvinoa hyvin tiheässä siivilässä. Voit käyttää vauvaharsoa apuna, jotta pikkuruiset jyvät eivät valu viemäriin. Kaada kvinoa kattilaan ja mittaa mukaan vesi ja kasvisfondi. Kiehauta vesi ja anna kvinoan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Huuhdo mustapavut lävikössä ja muussaa ne kulhossa haarukalla. Lisää valmis kvinoa, mausta timjamilla ja sekoita hyvin. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kuumalla pannulla rapeiksi.
Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Koko perheen kattaus (Atena 2016)