Katkarapukasari on retroherkku, jota valmistettiin suomalaiskodeissa vuosikymmeniä sitten ahkeraan.
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee hyödyntämään katkaravut katkarapukasariin – ja verestämään samalla ruokamuistoja! Kinnunen myöntää, että monetkaan 1970–1990 lukujen ruokasuosikeista eivät ole enää hänen suosikkejaan.
– Useimmat 70–90-lukujen ruoista ovat mielestäni tylsiä ja liian monta kertaa nähtyjä. Niiden joukossa on silti ruokalajeja, joihin ehti kyllästyä aikanaan, mutta kun edellisestä nauttimisesta on kulunut yli vuosikymmen, maku muistoineen nousee uusiin sfääreihin, Kinnunen kirjoittaa.
– Testasin katkarapukasaria ilman mitään twistejä. Sellaisena mukavan chilisenä tomaattiversiona. Yritin kovasti googlailla sille alkuperää, mutta en löytänyt. No, tein oman version, jonka halusin olevan mahdollisimman pelkistetty ja jota voi tuunata reseptin pohjalta moneen suuntaan, Kinnunen kertoo.
Lue Jani Kinnusen katkarapukasarin resepti Sivumaku-blogista täältä!