Porsaanfilee viherpippurikastikkeella
Viikonlopun lähestyessä löytää usein porsaanfileetä tarjouksessa. Tässä reseptissä possu saa seurakseen konjakilla maustetun viherpippurikastikkeen. Konjakin voi halutessaan jättää pois, käytä silloin voimakasta fondia saadaksesi kastikkeeseen hyvää makua. Tarjoile perunakakun ja kevyesti keitettyjen sokeriherneiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 500 g kokonaista, siistittyä porsaanfileetä
- 8 isoa perunaa
- 4 rkl voita
- 1 salottisipuli
- 2 rkl viherpippureita
- 4 dl kuohukermaa
- 2 rkl konjakkia
- suolaa ja valkopippuria
- 200 g sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Perunakakku: Keitä perunat lähes kypsiksi, 10-15 minuuttia, kuorineen. Anna niiden jäähtyä ja kuori ne. Raasta perunat karkeasti ja paista kakkuna teflonpannussa nokareessa ruskistettua voita n. 5 minuuttia. Käännä kakku kannen tai lautasen avulla ja paista toiselta puolelta n. 5 minuuttia.
2. Kastike: Hienonna sipuli. Paista sipulia ja viherpippureita muutama minuutti voinokareessa kattilassa. Lisää kerma ja keitä kokoon kunnes noin puolet nesteestä on jäljellä. Mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja konjakilla.
3. Liha: Maista kokonainen filee suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Paista ruskistetussa voissa 10-15 minuuttia lihan koosta riippuen. Tarjoile perunakakun, kastikkeen, ja kevyesti keitettyjen sokeriherneiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku