Viisi raaka-ainetta, jotka saattavat pilata ruokaelämyksen – ethän tarjoa näitä illallisvieraillesi!
Tietyt ruoka-aineet jakavat mielipiteitä ja jotkin ovat jopa hengenvaarallisia allergikoille. Illalliskutsujen ruoka-ainevalinnat kannattaa miettiä tarkkaan.
VIDEO: Näin saat ruoat säilymään kauemmin
Illallisten ja juhlien suunnitteleminen on hauskaa, mutta moni tekee ajattelemattomia virheitä ruokia valitessaan. Tarkista tämä viiden raaka-aineen lista ja vältä mokat tehdessäsi ruokaa perheelle ja ystävillesi.
1. Valkosipuli
Moni pitää valkosipulileivästä ja siitä saakin herkullisen ja hyvän alkuruoan. Sekä valkosipulissa että muissakin sipuleissa on kuitenkin vahva maku, joka ottaa helposti vallan. Välttääkseen pistävän hengityksen, kannattaa valita ruoaksi jotain hieman miedompaa.
2. Korianteri
Korianteri jakaa vahvasti ihmisten mielipiteitä. Ne, jotka eivät siitä erityisemmin pidä, maistavat sen saippuaisena. Jos haluat, että ruoassasi on korianteria, kannattaa se tarjoilla erikseen vapaavalintaisena lisäkkeenä.
3. Chili
Chilin käyttö antaa ruoalle potkua, mutta joillekin se on liikaa. Osa toki rakastaa tulista ruokaa, mutta osa taas ei pysty sellaista syömään. Illallista suunnitellessa kannattaa olla varuillaan vahvojen mausteiden käytössä, varsinkin chili saattaa tehdä ruoasta liian tulista.
4. Pähkinät
Kannattaa kysyä vierailtaan etukäteen, ovatko he allergisia jollekin. Älä vain esimerkiksi oleta, että maapähkinävoita voi käyttää. Et varmastikaan halua, että joku joutuu suoraan sairaalaan illallisiltasi.
5. Osterit
Tuoreet osterit ovat ilman muuta ylellinen ruoka, mutta niiden kanssa voi mennä helposti pieleen. Simpukat ovat herkkiä elintarvikkeita ja vaativat juuri oikeaa säilytystapaa, etteivät ne mene pilalle. Skippaa siis varmuuden vuoksi osterit illalliskutsuilla.
Lähde: Mitt Kök
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"